buna ziua am o problema cu firma la care lucrez si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat .sint angajata cu contract de munca la aceasta firma din ianuarie 2008 .inluna februarie 2009 am ridicat la lucru masinile de cusut care au fost incarcate in camion ,si am suferit o hernie de disc .am primit concediu medical ,cind am mers la firma sa-mi ridic banii pe luna februarie patronul mi-a oferit jumatate din suma care mi se cuvenea,am refuzat acesti bani si am mers la itm,nu pentru a depune sesizare ci pentru a intreba cit este normal sa primesc la salarul pe care il am .acolo pe statul de plata era trecuta suma dubla fata de ce mi-a oferit patronul.din acel moment am fost anuntata ca firma a sistat plata concediilor medicale deoarece au fost trimise la verificat la cas .sint 3luni de cind m-am imbolnavit am platit consultatiile in prima luna deoarece adeverinta nu a fost buna acum primesc adevarinta modificata pe o luna in loc de trei luni am filme la coloana rmn care dovedesc diagnosticul foilor medicale dar firma nu a platit de trei luni aceste concedii medicale va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez .multumesc
Daca va concediaza datorita desfiintarii locului de munca este obligatorie efectuarea preavizului de 20 de zile lucratoare.
Legea nu permite renuntarea la preaviz.
Efectuati 20 de zile lucratoare, preavizul acoradt de firma in cazul concedierii (individuale sau colective), apoi inceteaza contractul (cu ar 65) si dupa ce ridicati cartea de munca si adeverinta de la societatea, veti putea depune dosarul de somaj!
multumesc mult pentru ajutor,la mine este o telenuvela care nu se mai termina, concediul medical este calculat cum vor ei ,este posibil ca dintrun salar brut sa spunem de 2000ron in urma calcularii sa se micsoreze la jumatate suma pe care o plateste firma.,
eu am fost in concediu medical si am cerut sa -mi dea dupa ultima zi de concediu medical actele pentru somaj, deoarece punctul de lucru sa desfintat si sediul firmei este in alta localitate dar mi s-a spus ca trebuie preaviz 15 zile
buna seara.am din nou o rugaminte ,punctul de lucru a fost inchis iar cind m-am prezentat la firma dupa terminarea concediului medical mi s-a prous sa fiu pontata 8 ore in perioada de preaviz ,ca sa pot beneficia de somaj,dar sa nu am pretentia sa fiu platita ,si aceasta perioada de 15 zile sa nu merg la lucru.nu am primit nimic la semnat,o instintare s-au cerere de lichidare,mentionez ca firma este in alt judet;am acceptat dar cred ca nu am procedat bine ,avind in vedere ca nu am primit nici toti banii pe cm ma pot trezii cuciteva zile nemotivate si desfacerea contractului.va rog daca pueti sa-mi spuneti cum pot sa formulez o cerere catre firma prin care sa primescun raspuns scris la preaviz si lala articolul cu care o sa-mi inchida cartea de munca.va multumesc
Urgent!!!!
cata272
Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna desi se sfarseste un an calendaristic de cind sunt incadrata in munca la aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog
alina_alina
Am o problema si am nevoie de ajutor,e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva deoarece nu am foarte multa experienta in campul muncii...In data de 2 ianuarie ... (vezi toată discuția)