avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua.
Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea varsta de 2 ani. Dupa pronuntarea sentintei, copilul a mai locuit 2 luni cu mama lui, iar apoi ea si cu sotul meu au facut o intelegere ca el va creste copilul pana aceasta isi va termina studiile, adica inca 2 ani. De atunci copilul este la noi, noi il crestem de 3 ani de zile, ea a terminat si facultatea de 1 an de zile, ea vine in vizita o data la 3 saptamani, nu plateste nici o pensie alimentara, nu se ocupa de el.
Intrebarea mea ar fi: in momentul in care ea se va gandi ca totusi ea il vrea pe copil, si va veni dupa el sa il duca, noi evident nu vom lasa acest lucru, insa in instanta, ce sanse am avea ca acest copil sa ne fie incedintat noua? Tin sa precizez ca eu si sotul meu suntem impreuna de 3 ani si pe copil noi il crestem impreuna cu fiul meu (care este din prima mea casatorie) si suntem o familie fericita si unita, copiilor nostri le oferim tot ce putem, umbla la gradinita, sunt foarte educati, participa la ore de baschet, de muzica, deci chiar ne ocupam de ei si nu am vrea sa il pierdem pe fiul sotului meu, mai ales ca mama lui nu se mai stie ocupa de el, copilul nu o asculta deloc, si cand il mai duce in vacanta la ea, mereu ii spune lucruri de genul: Acela nu e fratiorul tau!!! etc.
Astept parerile voastre si va multumesc anticipat.
Si eu va recomand sa faceti eforturi commune in mediere. Este in avantajul cauzei dar mai ales al minorului. Constat ca sunteti neincrezatoare , fiti insa sigura ca un mediator priceput o poate adduce la masa rotunda a medierii pe mama biologica si in cateva intalniri toti ati fi castigati in aceasta delicate situatie . Nu ziceti NU NU SE POATE! pana nu faceti eforturi in acest sens.Mai apoi instanta va autentifica acordul si planul parental care vor adduce beneficii reale copilului dar si intregii familii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castigare custodie definitiva copil nascut in afara casatoriei Mihaela_ruja Mihaela_ruja Buna ziua, Intrebarea mea este daca se poate castiga custodia definitiva a unui copil de 7 ani, care locuieste cu mama ei si cu ceilalti 5 frati intr-o ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere manuelle manuelle Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)