avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalizari

Buna seara.
Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la afisarea listei de intretinere (adica 30 de zile de la data scadenta) si s-a stabilit sa se aplice doar restantelor la cotele de intretinere, este adevarat faptul ca valoarea acestei penalizari se aplica la diferenta rezultata intre restanta la cotele de intretinere si fondul de rulment de care dispune apartamentul in cauza?
Eu stiu ca nu scrie nicaieri in lege asa ceva, plus de asta nici in adunarea generala nu s-a discutat asa ceva. Am auzit ca unele asociatii practica acest lucru.
Ma puteti lamuri va rog din suflet?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:01, 15 Octombrie 2021
Atata timp cat nu exista un sistem propriu de penalizari, se repartizeaza penalizarile din facturi proportional cu valoarea restantelor. Nu trebuie nici o decizie de comitet sau de AG. Problema este ca daca administratorul nu a facut chestia asta pana acum, iar penalizarile in facturi au tot crescut si nu s-au platit, teoretic vina ar fi a administratorului. O decizie in acest sens o poate da doar instanta de judecata.
Este treaba dvs. daca vreti sa ajungeti in instanta.
Dar com. ex. ce face pe-acolo? Cate zile, luni, ani ii trebuie sa adopte un Sistem propriu de penalizari?
Este vina administratorului ca nu a repartizat penalizarile furnizorului. Chiar asa? Dar ma rog, presedintele si cenzorul cum au semnat listele de plata? O luna, un an, zeci de ani...
Bine, mergeti in instanta ca si-asa astia nu au de treaba!
Care este modul de calcul al repartizarii penalizarilor de la furnizor restantierilor proportional cu cuantumul restantei?
Bună ziua, elga! Am o întrebare. Un proprietar are restanțe la întreținere, dar are tot fondul de rulment achitat. Întrebarea este: penalitățile de 0,1 sau 0,2 curg pentru toată suma restantă sau pentru suma restantă minus fondul de rulment. Pentru că nu știu dacă întreb bine, dau un ex: restanța este de 2000 lei, fondul de rulment este de 300 lei și e achitat integral. Penalitatea se ia pentru suma de 2000 lei sau pentru suma de 2000-300, adică 1700?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
DaniSarah, utilizator
Dupa un an si ceva....
Dvs. DaniSarah, nu ati citit toate postarile de mai sus.... Incercati sa le cititi si aveti raspunsul corect.
Stima!

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalizari stabilite de administrator. fyeratanye fyeratanye salut ,am si eu o problema cu interpretarea articolului 49 sin legea 230/2007 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari ... (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)