Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Eu am acceptat partea de salariu la negru de nevoie pt. ca nu am de ales mai ales pe criza asta, o parte din colegi stau fara contract de munca 100% muncind la negru tot de nevoie pt. ca la orice firma te-ai duce iti pune un salar mic pe cartea de munca ca sa nu plateasca nu stiu ce taxe. Eu nu as fi acceptat asemenea conditii dar cand nu gasesti altceva mai bun....
O sa raman sa vad cat de tare o sa dea cu mine de pamant; Problema este ca in caz de-mi fac tot felul de referate eu nu prea am cum sa contraatac; ei au o armata de avocati plus spaga peste tot in primul rand la ITM.
1. Nu sunteti singura unitate din tara care practica munca la negru. Si vina nu este a dvs.
2. Aveti dreptate, in aceasta situatie Inspectia Muncii nu isi face deloc datoria.
3. Nu va speriati si nu mai fiti asa de pesimista! Lasati-i sa fac oricat de multe referate vor ei. Nu vor putea face orice vor cu salariatii lor, mai exista si legi pe lumea asta.
4. Ne tineti la curent cu ce se intampla si o sa va ajutam.
Multumesc mult!,pt. sfaturi; e trist ca in Romania nu se respecta legea si cand esti mic esti lovit si foarte tare de nu te mai ridici dar na acum sa vedem ce-o iesi.
Multumesc inca o data ca sunteti alaturi de mine.
Vreau un sfat ,va rog!
dorali
astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)