avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare post desfiintat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare post desfiintat!

Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
maria25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 3 Iunie 2009
Am de gand sa merg pana'n panzele albe ca si-au batut joc de mine tot acest timp si la sfarsit vad ca .....
Nu inteleg de ce nu vrea, cu ce o incurc? Ca statul plateste somajul nu?
Indemnizatia de somaj este platita de stat, nu de catre angajator ...
1. Nu are ce sa va faca, in mod legal, decat sa va hartuiasca (si nici asta nu e legal).
2. Nu vedeti ca nici ei nu stiu ce trebuie sa faca? Asteptati sa faca ei primul pas, nu intreprindeti nimic, deocamdata.
3. Luati legatura cu noi daca apare ceva nou!
Intr-un final m-au dat in somaj si au desfiintat postul, mai am 11zile de preaviz si am scapat (mai am 9 zile de concediu dar nu mi-l pot lua in timpul preavizului din cate am inteles #-o), am crezut ca mor, numai in Romania poti sa suporti atata nesimtire si bataie de joc, peste tot numai spaga, orice sesizare facuta la adresa lor e nula. De asta merg lucrurile cum merg in draga noastra Romanie. Si problema e ca nici nu te poti apara impotriva lor, daca esti mic....
Va multumesc tuturor inca o data pt. suport si pt. ca ati fost alaturi de mine.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
maria25, utilizator
Puteti sa vi-l luati, daca angajatorul este de acord.

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu arboreanu dan arboreanu dan sunt angajat al unei firme de curierat angajatorul meu fiind in asa zisa franciza,c.i.m 15.10.2009 cu 4 angajati pe data de 24.01.2011 mi a restructurat locul ... (vezi toată discuția)