Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Acum sunt in ceata de tot:
patroana urla tare in sedinte ca nu vrea sa ma dea in somaj si sa-mi dau demisia, eu il intreb pe director cum se finalizeaza pana la urma si el imi zice ca sunt deja in preaviz si ca pana la final o sa am toate actele iar cand intreb la personal ei nu stiu nimic despre situatia mea si ca nimeni nu le-a zis nimic clar cu privire la persoana mea.
Doamne cat neseriosi sunt!!! Este cea mai neserioasa firma la care am lucrat pana acum si daca ar fi un magazinas as mai zice dar e ditamai firma....
Nu va dati demisia, mai rezistati cateva zile. Atata timp cat ati primit acel preaviz ( sper ca aveti si dvs un exemplar), veti fi concediata conform art. 65(1). Asteptati sa treaca acel preaviz si apoi va ajutam si in continuare sa luptati cu "caracatita":rtfm:
Poi aici e problema, nu mi-au dat nimic scris mi s-a spus doar verbal de cei de la personal ca de luni am intrat in preaviz dupa care am aflat de la niste colegi care au participat la sedinta( ca pe mine nu ma cheama, sunt chemati doar cei vechi "lingaii") ca patroana nu vrea sa ma dea in somaj; si de aici se continua cu ceatza pe care am expus-o mai sus #-o
A, deci nu sunteti instiintata oficial despre preaviz, ceea ce inseamna ca acesta nici macar nu a inceput. Acum depinde si de puterea si cheful dvs de lupta. Eu in locul dvs nu mi-as da demisia. De ce sa cedati asa usor? Daca vor fi probleme, suntem alaturi de dvs. Pe orice semnati puneti data luarii la cunostinta si solicitati un exemplar pentru dvs
Vreau un sfat ,va rog!
dorali
astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)