avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... entorsa in sediul unei firme
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

entorsa in sediul unei firme

Buna ziua,

Ieri am trecut printr-un incident nefericit. Ma aflam in sediul unei cunoscute reprezentante auto din Bucuresti pentru a plati ceva legat de o masina in leasing. Pe scurt, am intrat in cladire, am platit factura, am iesit si m-am indreptat spre locul unde imi lasasem bicicleta (langa ghereta unui paznic). Cand eram aproape de bicicleta, am calcat cu piciorul stang pe o denivelare de aprox 6-7 centimetri, rezultat = entorsa, ghips 10 zile. Mentionez urmatoarele aspecte:

-paznicul respectiv a vazut TOT, tocmai ii multumeam cand s-a intors catre mine si a si recunoscut in fata mea. Dupa ce a venit politia(cam 1,5 ore), si-a schimbat declaratia spunand ca poate m-am lovit in pedala sau in alta parte prin curte(intre timp a venit seful de obiectiv, au discutat departe de mine si din cate am inteles si cu seful de la agentia de paza). In tot acest timp,NU a purtat ecusonul la vedere, abia cand a venit politia a fost nevoit sa il arate.

-sunt camere de luat vederi, doua dintre ele bat chiar inspre locul incidentului, numai ca una este la o distanta destul de mare, poate 20m, iar cealalta nu stiu daca bate si la locul incidentului, e la un unghi usor diferit.

-am facut poze cu locul respectiv

-am doi martori care au venit sa ma ia de la reprezentata

-mai sunt si alte amanunte care nu imi vin acum in minte, astept eventuale intrebari

-am fost la spital, entorsa, 10 ziel piciorul in ghips

Ce imi sugerati sa fac in continuare? IML? OPC? Cum se procedeaza? As fi interesat si de un avocat.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:36, 22 Mai 2009
m_33 a scris:

Buna ziua,

Ieri am trecut printr-un incident nefericit. Ma aflam in sediul unei cunoscute reprezentante auto din Bucuresti pentru a plati ceva legat de o masina in leasing. Pe scurt, am intrat in cladire, am platit factura, am iesit si m-am indreptat spre locul unde imi lasasem bicicleta (langa ghereta unui paznic). Cand eram aproape de bicicleta, am calcat cu piciorul stang pe o denivelare de aprox 6-7 centimetri, rezultat = entorsa, ghips 10 zile. Mentionez urmatoarele aspecte:

-paznicul respectiv a vazut TOT, tocmai ii multumeam cand s-a intors catre mine si a si recunoscut in fata mea. Dupa ce a venit politia(cam 1,5 ore), si-a schimbat declaratia spunand ca poate m-am lovit in pedala sau in alta parte prin curte(intre timp a venit seful de obiectiv, au discutat departe de mine si din cate am inteles si cu seful de la agentia de paza). In tot acest timp,NU a purtat ecusonul la vedere, abia cand a venit politia a fost nevoit sa il arate.

-sunt camere de luat vederi, doua dintre ele bat chiar inspre locul incidentului, numai ca una este la o distanta destul de mare, poate 20m, iar cealalta nu stiu daca bate si la locul incidentului, e la un unghi usor diferit.

-am facut poze cu locul respectiv

-am doi martori care au venit sa ma ia de la reprezentata

-mai sunt si alte amanunte care nu imi vin acum in minte, astept eventuale intrebari

-am fost la spital, entorsa, 10 ziel piciorul in ghips

Ce imi sugerati sa fac in continuare? IML? OPC? Cum se procedeaza? As fi interesat si de un avocat.

Multumesc.

In SUA a fost un proces castigat la acest mod.O persoana a alunecat pe o podea spalata si s-a accidentat.
In Romania nu cunosc un caz similar, dar ar exista temei legal..

In cazul dvs. accidentarea nu s-a facut in incinta, ci in curte, in perimetrul care este totusi proprietatea lor ( presupun).
Cred ca o prima chestiune ar fi cat de mare ar fi acea denivelare de care vorbiti.
De principiu, ar putea fi vorba de o raspundere civila, dar am inteles ca aveati capul intors si mergeati atunci cand v-ati accidentat.Acest lucru presupune o culpa a dvs. care ar putea fi exclusiva.

Cat priveste probatiunea cu inregistrarea video ati putea avea probleme din punct de vedere procedural.Adica instanta civila sa nu o accepte ca si proba.Aceasta daca nu cumva s-ar invoca o defectiune tehnica.

Cat priveste martorul acesta daca nu recunoaste si da o declaratie mincinoasa poate raspunde penal, conform legii.In procesul penal s-ar putea viziona acea caseta.

Cazul dvs este foarte incurcat intrucat daca apararea se va face pe culpa dvs. exclusiva ( neatentie) instanta civila ar urma sa va respinga actiunea.
In ceea ce priveste dovedirea accidentarii in acel loc cred ca s-ar putea dovedi.
Certificatul IML va dovedi faptul ca nu v-ati lovit de o pedala, ci e vorba de ceea ce sustineti.

avocat Claudiu Lascoschi
Capul intors? Nici vorba, de unde ati tras dvs. comcluzia asta? Cum as putea sa ma indrept spre bicicleta cu capul intors? Tocmai vroiam sa o iau de la locul unde era sprijinita si sa ma urc pe ea. Denivelarea respectiva, datorata LIPSEI unor pietre din pavaj, are aprox 8-12 cm, imi e greu sa ma pronunt cu exactitate.

Mergeam cand s-a produs? Ce altceva era sa fac, daca stateam pe loc, eram si acum acolo :)
Pai si unde va uitati cand ii multumeati paznicului?:rolleyes:

Cu daunele o sa fie probleme intrucat in Romania se dau in cuantum foarte mic.
E posibil sa va coste de 2 ori avocatul fata de daunele ce se vor acorda de instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Paznicul era tot in fata mea...

La cat ati estima cuantumul daunelor?
m_33, nu veti reusi sa obtineti ”despagubiri” de la ei... dar, cine stie?!
In primul rand, nu v-ati accidentat in sediul firmei, ci in curtea sediului firmei.
Paznicul e pus acolo sa ”pazeasca”... firma, nu bicicleta dv.
Daca langa ghereta paznicului nu e loc amenajat pt biciclete nu prea aveati ce cauta acolo cu bicicleta – doar ca paznicul a permis aceasta...
Daca denivelarea respectiva nu e chiar pe directia care duce catre intrarea in sediu – si pe unde se presupune ca trebuie sa treaca pietonii-clienti – dv v-ati abatut de la drum, pt ca nu aveati treaba la ghereta paznicului (ca doar nu se cere cartea de identitate la intrarea in curtea respectivei firme). La ghereta paznicului v-ati dus pt a fi sigur ca bicicleta dv e in siguranta...
Va dezamagesc, dar nici in tzari ”cu traditie” in asemenea procese nu prea aveti sanse... cu entorsa dv. Ghereta paznicului nu are legatura cu clientii – clientii care merg la ghereta o fac... pe proprie raspundere.

Alte discuții în legătură

Eram cu bicicleta în trafic când am fost lovit intenționat de un șofer, care apoi a fugit de la locul accidentului. ce mă sfătuiți să fac? Iustinescu Iustinescu Buna seara. Tocmai ce am ajuns acasa dupa ce am fost lovit intentionat in trafic de un sofer, eu circuland regulamentar. Eu ma aflam cu bicicleta pe partea ... (vezi toată discuția)
Accident cu consecinte deosebit de grave in incinta unui magazin MatacheGrigore MatacheGrigore In urma cu aproape 3 ani,sotia a intrat intr-un magazin si a alunecat pe o portiune cu un lichid vascos din incinta acestuia.Pe camera de luat vederi a ... (vezi toată discuția)
Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in germania ... Ana-Maria Zaharia Ana-Maria Zaharia Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in Germania si a avut un accident ce a rezultat cu ruperea unui picior. A fost dus la spital acolo si dupa ... (vezi toată discuția)