avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incheiere de contracte individuale pe fiecare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incheiere de contracte individuale pe fiecare proprietar in parte la apa rece

Avem asociatie de proprietari pe casa scarii, sunt 5 proprietari cu datorii mari , am lacut coloana de apa rece pe casa scarii legala cu proiect si societate autorizata , am pus contor de apa rece asa cum au cerut cei de la Apa Serv Piatra Neamt , cei cu datorii au robineti la fiecare apartament , dar i-am sigilat , deci sunt debransati din 15 mai 2014 .as dori sa fiu indrumata daca exista un cadru legal ca sa ni se intocmeasca contracte sau conventii pe fiecare proprietar sa nu mai raminem fara apa rece .Datornicilor li s-au facut dosare pentru a fi dati in judecata.Va multumesc pentru ajutor .
OK in legatura cu facturarea individuala. Am marcat Slatina. Poate mai auzim si voci din alte localitati.
Insa nu sunt de acord cu desfiintarea as. prop. - nu ca m-as ocupa insumi de aceasta treaba... , insa sunt o serie de chestiuni la care se rezolva doar prin as. prop. - persoana juridica. Acum daca le-ati desiintat, asta e, mai nasol o sa fie cand o sa va loviti de chestiunile specifice as. prop.
M-ati facut curios in legatura cu:

Au refuzat să mai suporte salarii şi onorarii exagerate.

Adica, cam care era valoarea acestor salarii si onorarii exagerate la dvs.?

Uitati ce salarii si onorarii sunt acum, la mine in asociatie:
- comisionul de administrare este de 0,2 lei/mp sup. utila;
- cost salarii ingrijitor cladiri este de 0,15 lei/mp sup. utila;
- cost cheltuieli administrative este in medie de 0,05 lei /mp sup. utila;
Daca adunam, rezulta suma de 0.40 lei/mp sup. utila, ceea ce inseamna ca unui apartament cu 2 cam. cu o sup. utila de 50 mp i se vor repartiza pe lista de plata costuri de 20 lei/luna.
Nu vreau sa mai dezvolt ce face administratorul si ingrijitorul pentru un bloc de locuinte - le stiti f. bine, insa in opinia mea, acestea nu sunt salarii si onorarii exagerate.
Asociatiile de proprietari nu sunt menite sa gospodareasca doar consumurile de apa, ci au si alte atributii.
Eu sunt curioasa cum o sa-si repare terasa, coloanele de apa cand vor incepe sa rugineasca si sa crape de la toate incheieturile.... O sa mearga unul din ei cu jalba-n bat pe la fiecare usa sa se milogeasca de vecini sa puna la cutia milei? Cine se va indura sa faca asta si pentru ce folos?

Sunt destule exemple prin forumul asta de proprietate comuna neingrijita din diferite cauze si care le face viata un iad proprietarilor.
Dar plata intretinerii, reparatiilor si reviziilor liftului cum se gestioneaza daca nu exista asociatie!? Or fi avand tot contracte individuale si numai utilizatori perfecti, fara restante...?
Dar pentru consumul de energie electrica pentru iluminatul case scarii si functionarea liftului, costuri ce se suporta pe numar de persoane, oare ce fel de contracte individuale pot avea cu furnizorul de energie?
Instalarea ori defectiunea interfonului, spargerea unor geamuri la intrarea in scara, infundarea unei base de colectare a apei reziduale, gestionarea gazului la comun, gestionarea energiei termice la comun... sunt numai cateva din problemele care nu se pot rezolva individual chiar daca blocul ar fi locuit numai de persoane care au fiecare atestat de administrator si cate doua facultati.
Am scis la inceput , noi am respectat tot ce ne-au cerut cei de la Apa Serv , avem deja facuta bransarea din data de 15 mai 2014 pe noua coloana de apa rece cu contori preechipati cu unde radio care pot fi cititi electronic din fata blocului odata cu citirea contorului din camin. La noi nu este subsol , vechea coloana este desfiintata , cei care au plata la zi au apa rece iar cei care au datorii au coloana la usa dar le-am sigilat ca sa nu se poata racorda fara acceptul asociatiei . Cei de la Apa Serv ne-au spus ca asteapta aprobarea normelor de punere in aplicare pentru a ne face contracte individuale .Fiecare scara de bloc are o situtie singulara , nu poate fi comparata cu alte blocuri.
Mai aveti termoficare in Piatra Neamt... Sunt si eu copropietar la un ap. in zona Oborului-Kaufland si nu credeam ca mai exista termoficare in Piatra... La noi centrala termica de cartier urmeaza sa fie demolata si construit un bloc pe teren, tot blocul are centrale de apartament. Dar parca am mai vazut puncte termice in functiune, parca chiar reabilitate.

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie de proprietari sd2010 sd2010 Situația este următoarea: într-un bloc cu o singură scară sunt 15 apartamente. 14 dintre ele au contoare individuale pentru apa rece. Nu beneficiază ... (vezi toată discuția)
Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)