avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare minor nerespectat de parintele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare minor nerespectat de parintele nerezident, sanctiuni?

Cum poate fi obligat un parinte nerezident sa isi respecte programul de vizitare minor, daca acela, desi si-a cerut acest drept in instanta, nu il respecta?
Ce sanctiune poate fi aplicata in cazul in cazul acelui parinte iresponsabil? (isi cere acest drept, dar nu il exercita, sau il exercita numai cand doreste el, eventual in alte zile decat cele prevazute).
As dori discutii libere, pe juridic si chiar psihologic.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
tarkan, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 15:58, 14 Octombrie 2014
Va tineati copilul imbracat in asteptarea tatalui? :O
Pisica aceea inseamna exact ce va spuneam, un tipar de control al unei nevoi emotionale neimplinite. Adica avea nevoie, copilul, de afectivitate si primea doar de la o pisica, pentru ca asa au fost imprejurarile.
Eu una ma opresc aici, pentru ca incercati sa nu vedeti ca primul conteaza copilul, dar nu e un argument copilul si ca, oricat de important e sa vedem rate si gaste (care sunt si prin parcuri), asta nu poate rivaliza cu a stabili relatii cu un parinte.
Din pacate, sunt multi copii care isi insusesc parerile parintilor pana la a ajunge in imposibilitatea de a-si dezvolta propriile pareri; ar fi totusi ok daca, in loc de pareri, uneori n-ar fi emotii. Or, un copil care isi insuseste emotiile mamei/tatalui, va continua sa-i traiasca trauma, deznadejdea, ca si cum ar fi a lui. Si asta nu-i face bine... il impiedica la dezvoltare.

Martoze, ati dat exemplu din cazul unui copil care traia la bona acasa mai mult si caruia minunatul stat roman i-a dat doar 2 ore pe saptamana cu tatal, ca sa nu se desprinda copilul de bona? Ca atat il putea creste mama, cate un weekend la bunici? Ce sa va mai spun, apropo de atasamente deficitare?...
Program de vizita:"de vineri ora 16.00 pana duminica ora 18.00". Daca la ora 16.00 nu eram cu copilul gata, tatal facea scandal pe hol de ma trezeam cu toti vecinii pe la usi ca martori si suna si la politie ca ii restrictionez dreptul la vizita. Cam asa stateau lucrurile.
Faptul ca intarzia sau nu venea deloc, asta observ ca nu se sanctioneaza nici acum dupa 15 ani de zile!

"Adica avea nevoie, copilul, de afectivitate si primea doar de la o pisica, pentru ca asa au fost imprejurarile. "

Va cam grabiti in afirmatii, copilul meu nu primea afectiune doar de la o pisica, ci si de la mine stimata doamna. Daca stateam acasa, din ce traiam amandoua? Programul de servici l-am adaptat cu greu dupa programul ei scolar, sa nu o las singura. Si asa a fost greu ca a intervenit stimatul domn pe langa sefii mei sa fiu disponibilizata in timpul cat a pregatit procesul de reincredintare.
Precum am spus in alte mesaje, degeaba in acei primi ani am fost la protectia familiei abia infiintata, in afara de drumuri inutile nu am avut cum sa rezolv nimic. Degeaba le aratam vanataile de pe noi sau certificatele medico-legale, nici politia nu intervenea.

Referitor la pisica, un psiholog mi-a recomandat sa ii fac o surpriza, aducand o pisica de pe strada.
Am gasit un articol interesant despre acest fapt (terapia cu pisici):

[ link extern ] /

Din nefericire, observ ca nici dupa 15 ani de cand m-am confruntat eu si fiica mea cu aceasta problema de hartuiala prin orice metoda (mai ales cel cu programul de vizitare, apoi cu micsorari de pensii schimbandu-mi numele de familie sau adresa ca sa nu stiu de existenta acelor procese, neplata pensiei, etc.), tot mai multe mame se plang in continuare de acelasi lucru.

Ma intreb la final: "Oare chiar nu merita sanctionat parintele nerezident care nu respecta acel program de vizitare cu care a fost de acord?"

"De ce numai parintele rezident este sanctionat?"

Egalitate?

Oricum, speram sa dezvolatam subiectul referitor la citatul dat mai sus :

"Dispozițiile art. 14 din Legea 272/2004 consacră dreptul fundamental al minorului de a "menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament”

Poate asa reusim sa schimbam in bine o lege partinitoare si nu ar mai fi atatea cazuri de hartuieli prin plangeri cine stie pe unde.



Doamnă, repet ceea ce am scris şi în alte postări: nu atât legea e de vină cât interpretarea şi aplicarea lor de către cei plătiţi să o facă; aceşti oameni se numesc judecători, adică oameni care judecă.
Există multe cazuri în care femeile părăsite caută să folosească copilul drept armă pentru recucerirea partenerului sau pentru a avea avantaje materiale din partea lui.
Nu discutăm despre aceste cazuri aici.
Dar sunt situaţii ca, de exemplu:
1.Părintele nerezident declară că nu are venituri, dar solicită weekenduri şi vacanţe prelungite cu copilul, mai mult, nu contribuie material deloc la creşterea şi educarea copilului; în alte ţări, cu aplicarea strictă a legii, contribuţia pentru creşterea copilului este achitată de stat dacă părintele nu are venituri, urmând ca respectivul să fie monitorizat şi banii daţi de stat în contul lui să fie recuperaţi.
Întrebare: cu ce îşi întreţine copilul omul fără venituri? Orice judecător trebuie să-şi pună această întrebare!
2.Părintele nerezident cere program larg de vizită, adică zile pe săptămână, weekenduri, vacanţe, deşi recunoaşte că locuieşte şi trăieşte în altă ţară , i se acordă !!!!, apoi vine după 6 luni cu ameninţări şi pretenţii. După aceea, cere program zilnic !!!, învinuind mama că îi obstrucţionează drepturile de părinte.
Admit că solicitantul are anumite probleme medicale şi-şi foloseşte drepturile de petiţionare, deşi nu contribuie cu nimic la bugetul României, dar mă întreb din nou: Cei puşi acolo să judece de ce nu verifică acuzaţiile aduse?
3.Un părinte nerezident, cu studii aprofundate în TATA şi Custodie Comună, organizează executare silită vizită minor, fără ca somaţia să aibă dată, fără să se respecte termenul legal de 10 zile de la somaţie, nici măcar termenul de 1(una) zi trecută ilegal în somaţie şi, culmea! reuşeşte să mobilizeze executorul judecătoresc începător să facă o ilegalitate (recunoscută în fata avocatului), să mobilizeze un echipaj de Poliţie-Poliţia are jurişti, trebuie să ştie ce e legal şi ce nu!-Protecţia Copilului şi Autoritatea Tutelară-şi aceste instituţii au oficii juridice, cu obligaţia de a verifica legalitatea acţiunii!- şi iaca aşa, toate autorităţile descind într-o acţiune ilegală, în urma căruia bietul copil ajunge la spitalul de psihiatrie infantilă!
4. Părintele nerezident lasă mama şi copilul fără acoperiş deasupra capului, fiindcă mama naivă a girat cu propriul apartament împrumutul firmei proprii a soţului, tatăl copilului comun, toate bunurile tăticului iubitor fiind înstrăinate înainte de executarea silită a bunurilor de către bancă.Şi acest tată cere autoritate comună şi vizite, deşi după ani de neglijenţă, şi-a manifestat dragostea doar la şcoala , în faţa clasei, şi numai cât timp a durat procesul.
Legea mai spune că părinţii au obligaţia să contribuie, în mod solidar, la creşterea şi educaţia copilului.
Copilul trăieşte în fiecare zi, mănâncă în fiecare zi, se joacă în fiecare zi, povesteşte ce i s-a întâmplat la grădiniţă, la şcoală, în fiecare zi, trebuie dus-adus de la şcoală, de la activităţi în fiecare zi, părintele rezident este cel care îi asigură toate astea (vorbesc de situaţiile descrise mai sus). Copilul nu mănâncă doar când părintele cel fără de venituri îl ia în vacanţă şi nu umblă desculţ până acelaşi îşi plăteşte obligaţia materială faţă de copil.
Martonze, mi-ai amintit un moment important.
Tatal fiicei mele, desi primea invitatii la sedintele cu parintii prin notificare, nu venea (si asta cam de cand ea era prin clasa a doua generala pana la finalul liceului).
O singura data s-a dus la liceul ei, si asta numai sa vada daca a trecut clasa a douasprezecea, sa fie sigur ca nu va mai plati pensie. Cand fost intrebat de secretara la ce clasa a fost si cum o cheama pe diriginta, acesta habar nu a avut.
Da, se vede cat s-a ocupat de educatia ei, noi acum ne lovim de faptul ca locul tatalui l-a ocupat o pisica.
Da, a fost penibil pentru mine sa aflu de la secretara ca a venit un "nene" la liceu si a facut scandal pe acolo ca nu a fost recunoscut ca tata! (Secretara nu a dorit sa ii dea relatii amanuntite referitoare la medii, regulamentul intern, mai ales vazandu-l ca nu cunoaste nici clasa, nici numele dirigintei sau al profesorilor.
Scandalul a urmat apoi acasa la noi, ca de ce nu i-am spus cum o cheama pe diriginta. Dar notficarile cu zilele de sedinta si numele dirigintei nu le citea?
:confused:
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
tarkan, utilizator
Care este distanat inte locuinta parintelui resident fata de cel nerezident?

Alte discuții în legătură

Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)