Program de vizita:"de vineri ora 16.00 pana duminica ora 18.00". Daca la ora 16.00 nu eram cu copilul gata, tatal facea scandal pe hol de ma trezeam cu toti vecinii pe la usi ca martori si suna si la politie ca ii restrictionez dreptul la vizita. Cam asa stateau lucrurile.
Faptul ca intarzia sau nu venea deloc, asta observ ca nu se sanctioneaza nici acum dupa 15 ani de zile!
"Adica avea nevoie, copilul, de afectivitate si primea doar de la o pisica, pentru ca asa au fost imprejurarile. "
Va cam grabiti in afirmatii, copilul meu nu primea afectiune doar de la o pisica, ci si de la mine stimata doamna. Daca stateam acasa, din ce traiam amandoua? Programul de servici l-am adaptat cu greu dupa programul ei scolar, sa nu o las singura. Si asa a fost greu ca a intervenit stimatul domn pe langa sefii mei sa fiu disponibilizata in timpul cat a pregatit procesul de reincredintare.
Precum am spus in alte mesaje, degeaba in acei primi ani am fost la protectia familiei abia infiintata, in afara de drumuri inutile nu am avut cum sa rezolv nimic. Degeaba le aratam vanataile de pe noi sau certificatele medico-legale, nici politia nu intervenea.
Referitor la pisica, un psiholog mi-a recomandat sa ii fac o surpriza, aducand o pisica de pe strada.
Am gasit un articol interesant despre acest fapt (terapia cu pisici):
[ link extern ] /
Din nefericire, observ ca nici dupa 15 ani de cand m-am confruntat eu si fiica mea cu aceasta problema de hartuiala prin orice metoda (mai ales cel cu programul de vizitare, apoi cu micsorari de pensii schimbandu-mi numele de familie sau adresa ca sa nu stiu de existenta acelor procese, neplata pensiei, etc.), tot mai multe mame se plang in continuare de acelasi lucru.
Ma intreb la final: "Oare chiar nu merita sanctionat parintele nerezident care nu respecta acel program de vizitare cu care a fost de acord?"
"De ce numai parintele rezident este sanctionat?"
Egalitate?
Oricum, speram sa dezvolatam subiectul referitor la citatul dat mai sus :
"Dispozițiile art. 14 din Legea 272/2004 consacră dreptul fundamental al minorului de a "menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament”
Poate asa reusim sa schimbam in bine o lege partinitoare si nu ar mai fi atatea cazuri de hartuieli prin plangeri cine stie pe unde.