Cum poate fi obligat un parinte nerezident sa isi respecte programul de vizitare minor, daca acela, desi si-a cerut acest drept in instanta, nu il respecta?
Ce sanctiune poate fi aplicata in cazul in cazul acelui parinte iresponsabil? (isi cere acest drept, dar nu il exercita, sau il exercita numai cand doreste el, eventual in alte zile decat cele prevazute).
As dori discutii libere, pe juridic si chiar psihologic.
Nu văd precizat cuantumul amendei şi modalitatea de calcul ale zilelor de întârziere. Dacă domnul are program de vineri până duminică, se socoteşte 1 zi, 2 sau 3? fiindcă a lipsit doar la un program în exemplul meu.
(Nu văd ca o instanţă să aplice acest articol, exact cum nu am văzut aplicarea "abuzului procesual", chiar dacă acelaşi a depus de exemplu mai multe cereri pe ordonanţă, nu s-a prezentat la termen în primul dosar, a doua zi a depus aceeaşi cerere, iar nu s-a prezentat, dar a făcut recurs la care n-a plătit taxa de timbru !!! asta în condiţiile în care mai exista o hotărâre judecătorească în aceeaşi problemă!)
Apoi. ajungem iar la "reauavoinţă" pe care probabil părintele rezident trebuie să o demonstreze!Păi reavoinţă are doar mama care nu lasă copilul cu febră 39 să plece în vizită.
Dacă săracul părinte vizitator a adormit sau a fost obosit sau chiar bolnav, cumpoate fi obligat să respecte programul?
Martonze draga,
Personal am vazut astfel de hotarari. Urmeaza ca fata de anumite absente punctuale, tatal sa motiveze ca era plecat in interes de serviciu, bolnav, avea un deces in familie etc. In fine, pentru iubitorii tatici spectru platii vreunui leut este suficient pentru a le lua din mana jucaria cu programul de vizitare si a le arata ca bataia de joc are un pret!
Buna ziua stimate domn "Dayira". İmi pare nespus de rau ce vi se intampla.
Precum am zis, mi-as dori sa fie discutii libere.
Ma bucura faptul ca ati intervenit.
Nu stiu cu cat va ajuta ce va voi spune, banuiesc ca va este greu. Nu stiu cat de "maleabila" este mama copilului dumneavoastra. İncercati sa luati legatura cu copilul online (daca aveti posibilitatea) printr-un program de conversatie (si video). V-ar fi de foloso si dumneavoastra, si copilului sa va vedeti. Puteti sa va jucati (jocuri gen sah, ping-pong etc) sau chiar face lectii cu el.
Va admir sincer. Eu intrebarea am pus-o numai pentru acei parintii care solicita program de vizitare si nu il respecta.