Cum poate fi obligat un parinte nerezident sa isi respecte programul de vizitare minor, daca acela, desi si-a cerut acest drept in instanta, nu il respecta?
Ce sanctiune poate fi aplicata in cazul in cazul acelui parinte iresponsabil? (isi cere acest drept, dar nu il exercita, sau il exercita numai cand doreste el, eventual in alte zile decat cele prevazute).
As dori discutii libere, pe juridic si chiar psihologic.
Eu sunt un parinte nerezident si pentru mine conteaza distanat. Copilul meu se afla la 800 km de mie deci clar nu imi permit financiar sa-l vizitez conform programului impus de judecatorie.
Sa pot respecta programul ar insemna sa castig undeva la 5000 lei pe luna.
Stimate tătic, d-ta ai dreptate; depinde şi ce ai cerut în instanţă.
Problema invocată de deschizătoarea topicului se referă la acei părinţi nerezidenţi care cer acest program, mai mult, cer program şi în cursul săptămânii, dar uită aproape total de copil, iar când îşi aduc aminte, şi copilul este înstrăinat, vin cu Poliţia şi cu autorităţile, învinuiesc părintele rezident de alienare parentală.
Din nefericire, şi dvs. sunteţi într-o situaţie neplăcută, este un cerc vicios, nu puteţi respecta programul din cauza distanţei, copilul va refuza să plece cu dvs.din cauză că nu vă vede ş.a.m.d.
Poate dacă v-aţi muta mai aproape...
Eu am cerut domiciliu copilului la mine si cu toate probele care le-am dus ca mama si-a schimbat locuinta de 4 ori intr-un an , 12/an a lucrat 4 si copilul a fost mutat de la gradinita ,iar eu nu am fost anuntat niciodata.
Vreau sa va spun ca sunt si mame la fel ca fostul sot al doamnei.
Crede-am ca domnul nu se poate ajunge la copil conform programului de vizitare din cauza distantei.
Imi cer scuze daca v-am deranjat cu raspunsurile mele.
Multumesc.
Legea 257/2013:
"Art. 16^1. - (1) În vederea asigurării menţinerii relaţiilor personale ale copilului cu părinţii săi sau cu alte persoane alături de care s-a bucurat de viaţa de familie, precum şi pentru asigurarea înapoierii copilului la locuinţa sa la terminarea perioadei de vizită, instanţa poate dispune, la cererea părintelui interesat sau a altei persoane îndreptăţite, una sau mai multe măsuri cu caracter asiguratoriu sau a unor garanţii.
(2) Măsurile prevăzute la alin. (1) pot include:
a) amendă pe ziua de întârziere impusă persoanei care refuză punerea în aplicare sau respectarea programului de menţinere a relaţiilor personale ale copilului;
solicitati in instanta amendarea "taticului" ptr zilelein care nu vine!
cand se ajunge la buzunar si se trece de "drepturi" iubitorii tatici dispar ca prin farmec!