avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de suspendare comunicata itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de suspendare comunicata itm

in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 21:16, 27 Mai 2009
Pai vedeti, se depun modificarile doar daca sunt tinute cartile la ITM...

Eu as face o decizie generala cu o lista nominala atasata pe care as putea s-o duc spre informare la ITM.

Nu cred ca vreun functionar de la ITM o sa zica, nuuu... vreau 1000 de decizii sa-mi aduceti pe care sa stau sa le stampilez si semnaz cam 1-2 ore... :))
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
ba uite ca sunt......#-o
caci..... CIM este individual , deci.... fiecare trebuie sa aiba propria decizie de suspendare , incetare .....
in plus ( ce-i drept ) perioadele nu coincid la toti angajatii - se pleaca pe sectii , unitati , prin rotatie cate 5 zile , si chiar si aici sunt diferente de 1 zi mai devreme sau mai tarziu.....
#-o #-o #-o
Pai atunci faceti decizii individuale daca nu ii puteti convinge pe cei de la ITM, dar incercati intai o varianta de discutie cu justii lor aspra punctului dvs de vedere.

Eu as sutine decizie unica cu ;iste nominale atasate in care sa fie trceute perioadele de intrerupere pentru fiecare angajat, lista care se poate comunica angajatilor respectivi si poate sta si ca temei de inregistrare in cartile de munca (cu toate ca asa cum nu inregistrez un medical in CM nu as inregistra nici aceste situatii mai ales pe perioade mai mici de 30 de zile)

Dar fiecare face cum crede de cuviinta.
Am auzit multe ineptii cerute sau sustinute de ITM, desi sunt si oameni capabili acolo, nu sunt ytoti otova.

IN ce priveste beneficierea de scuitiri in baza ord 28, daca decizia de intrerupere a activitatii este una reala si justificata temeinic, nu ar trebui sa va faceti griji.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Inertia Ministerului Muncii si a institutiilor sale este de notorietate.
Au fost luati, oarecum, prin surprindere de OUG si nu au venit cu o metodologie clara de lucru. S-ar putea ca aceasta sa apara dupa ce se termina efectele OUG.
scuze ca ma abat de acum de la prb initiala
dar .... in baza noilor modificari ale normelor legii somajului si ma refer la hg 449/2009 : art 18 alin 2 " adeverinta prevazuta la alin 1 ( cea eliberata de angajator pentru somaj) va contine si date u rpivire la perioadele in care s-a prestat activ , per. in care rap. de munca sau de serviciu au fost suspendate , precum si data si motivul incetarii acestora , date care se verifica si se certifica de agentiile pt ocuparea fortei de munca pe baza inscrisurilor efectuate in carnetul de munca

si aici sunt unii care interpreteaza ca de acum trebuiesc inscrise in CM si Concediile medicale:O

Alte discuții în legătură

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la itm? michou michou Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional mihai69 mihai69 Buan ziua, un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca? Ce efecte produce daca nu este inscris? Vamultumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic...ajutor!!! anabell anabell Buna ziua, Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice [b]clar[/b] care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac ... (vezi toată discuția)