avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de suspendare comunicata itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de suspendare comunicata itm

in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 21:16, 27 Mai 2009
Parerea mea este ca se refera la suspendarea cim datorita concediului fara plata, sau suspendarea ce duce la neplata acelor zile a cotizatiilor, nu intra in calcul concediile medicale pentru ca oricum platim somajul.

in ceea ce priveste discutia despre confidentialitatea salariilor sunt de acord cu ce spuneti, ramane problema angajatului care vine la mine si imi spune ca o sa fiu sunata de banca pt care am facut adeverinta de salar...eu sa ii spun angajatului imi pare rau nu dau date confidentiale la telefon sigur nu o sa ii placa angajatului si o sa va atraga atentia ca este vb despre el si ca face orice sa ii aprobe creditul. Eu intocmesc adeverintele de salar si normal ca nu dau date la o banca despre x daca nu i-am intocmit adeverinta. Ce ma mir este ca nu ati avut pb cu angajatii. Mie sa imi spuna banca x ca firma unde lucrez nu a confirmat adeverinta ce am dat-o as merge direct la director si m-as plange ca din cauza aceasta poate nu imi aproba creditul.
Actul aditional vizat de ITM l-au cerut in schimbul cartii de munca, pentru a evita falsurile care se fac in acte. In acest sens data viitoare nu mai dau o copie a actului aditional ci prefer sa dau o copie a cartii de munca si atunci am tot dreptul sa spun ca este pt confidentialitatea celorlati angajati.(din greseli inveti)

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
lorelayold76, utilizator
imi pare rau , dar nu sunt de acord cu interpretarea data legea se refera la "suspendare"fara a distinge .... deci nici noi nu tr sa distingem
as vrea sa fie asa dar ... pe alt argument
interpretarea este astfel:
toate suspendarile trecute in carnetul de munca trebuie sa le specifici si in adeverinta pentru somaj si astfel nu ne mai incurcam, ceea ce inseamna ca suspendarile din cauza concediului medical nu intra in discutie pentru ca nu se trec in carnetul de munca.
Am sa incerc sa intreb si alte persoane care poate ne lamuresc si o sa revin, mai bine sa fim siguri de ceea ce facem.
Pe curand.

:) Am vorbit la AJOFM si mi-au spus ca doar concediul medical ce depaseste 30 de zile trebuie trecut in adeverinta . Pana la 30 de zile se cotizeaza.
Ideea este ca trebuie trecute periodele in care nu se cotizeaza la somaj.
Spor la adeverinte:wave:
lorelayold76, utilizator
Situatiile care nu au fost inregistrate in carnetul de munca din orice motive, pot fi dovedite cu adeverinte.
scuze /..... eu nu mai reusesc sa procesez ... o fi din cauza crizei:D
unde scrie ca suspendarile datorate Conc medical nu se inscriu in cartea de munca ?
daca trebuie sa scriu in adeverint a ce scrie in cartea de munca , iar in cartea de munca nu scriu concediile medicale .....

si totusi de ce a venit legiuitorul cu aceasta modificare ..." pe baza inscrisurilor efectuate in cartea de munca..."

( scuze daca sunt mai grea de cap)
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la itm? michou michou Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional mihai69 mihai69 Buan ziua, un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca? Ce efecte produce daca nu este inscris? Vamultumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic...ajutor!!! anabell anabell Buna ziua, Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice [b]clar[/b] care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac ... (vezi toată discuția)