avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de suspendare comunicata itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de suspendare comunicata itm

in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 21:16, 27 Mai 2009
oau , mana cereasca pentru respectiva banca - Dar oare nimeni nu se gandeste ca angajatorii au obligatia sa asigure confidentialitatea salariilor ??
am avut cazuri in care mi-a solicitat banca stat de plata , i-am dat cu flit (scuze expresia ) si l-am rugat pe functionar sa faca adresa scrisa catre unitate ptr ca la urma urmei eliberez o adeverinta cu salariile pe cate luni vor, fisa fiscala , copie la cm si le mai si semnezi pe toate , deci iti asumi raspunderea . Ca vor sa isi faca ei baza de date cu potentiali clienti pe care sa ii oferteze ulterior (eventual telefonic ) e treaba lor - sa plateasca firmei comision , cum platim si noi catre ei , si nici asa nu le-as divulga salariile altor angajati .

revenind , suspendarile le depun si eu individual .
asa am facut o mare parte din timp si cu majorarile pe minim /economie . abia dupa 2 ani s-au " desteptat " si au acceptat si majorari pe minim colective .

andreea
Eu am aplicat somaj tehnic in decem,brie 2009 si vreau sa va spun ca la acea vreme nu a cerut ITM-ul absolut nimic!! E drept era printre primele actiuni de intrerupere temporara si intre timp.... lucrurile au evoluat...

Cred in continuare ca daca "te tii tare" si ai o pozitie argumentata si fundamentata legal, poti sa eviti indeplinirea unor formalitati la care ne supun ITM-urile complet aiurea. Eu am avut astfel de experiente cu final pozitiv si ca atare nu iau niciodata de buna orice vorba spusa de un inspectot ITM de la ghiseu.
De aceea imi sustin unele puncte de vedere pe-aici, desi multi va confruntati cu ITM-uri care zic ca asat sau asat este obligatoriu.

La fel si cu bancile! Ne obisnuim sa raspundem bancii ca si cum ea ar face regulile la noi in firma sau legea.
Ei bine nu e chiar asa, eu am schimbat modul de abordare, in sensul in care stiu foarte bine ca nu ma obliga nimeni sa dau angajatilor mai mult decat adevreinta sau copie CM dar bancile insista si insista si cu acte si cu confirmari la telefon... pai credeti ca la o firma de 3-400 de angajati iti permiti sa dai confirmari la telefon de spe ori pe zi?
Am refuzat sa confirm orice la telefon, pentru ca sunt reguli de confidentialitate la mijloc si nu uitatati legea privind protectia datelor personale...
Si vreau sa va spun ca a durat ceva si au fost desigur multe 'confruntari' telefonice, dar in final bancile au acceptat situatia ca atare si nici-o banca nu a gasit resursele legale prin care sa ne transmita oficial ca am avea astfel de obligatii fata de ele.

Imi cer scuze daca supar pe cineva cu acest mesaj, se pare ca azi am mai suparat lume pe-aici, probabil am o zi mai inversunata :weg:
de acord cu tine . si apoi mai e un aspect; cui confirm eu telefonic ?? unui numar cu identitate ascunsa sau unui nr de mobil ce nu stiu daca e sau nu al bancii ?
Ma bucur ca cineva este de acord cu mine azi :)

Noi nu confirmam nici macar unei sotii care suna la pesonal date despre sotul ei... de unde sa stim cu cine vorbim ? oricine poate suna sa spuna ca este de la banca X sau sotia lui Y si apoi sa vezi scandal in familie... :D
Sau daca eu nu dau date din BI al meu altcuiva decat politiei, cum adica sa dea societatea aceste date cuiva care suna la telefon??

Cei care dau date astfel la telfoanele bancilor ar trebui sa se mai gandeasca ca un salariat , daca ar gasi martori si dovezi, ar putea da firma in judecata pentru ca a transmis datele lui, nu?
ENGFULL a scris:

scuze ca ma abat de acum de la prb initiala
dar .... in baza noilor modificari ale normelor legii somajului si ma refer la hg 449/2009 : art 18 alin 2 " adeverinta prevazuta la alin 1 ( cea eliberata de angajator pentru somaj) va contine si date u rpivire la perioadele in care s-a prestat activ , per. in care rap. de munca sau de serviciu au fost suspendate , precum si data si motivul incetarii acestora , date care se verifica si se certifica de agentiile pt ocuparea fortei de munca pe baza inscrisurilor efectuate in carnetul de munca

si aici sunt unii care interpreteaza ca de acum trebuiesc inscrise in CM si Concediile medicale:O




cum ramane cu aceasta problema ?..................

Alte discuții în legătură

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la itm? michou michou Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional mihai69 mihai69 Buan ziua, un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca? Ce efecte produce daca nu este inscris? Vamultumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic...ajutor!!! anabell anabell Buna ziua, Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice [b]clar[/b] care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac ... (vezi toată discuția)