avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata

Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort si obtinerea custodiei unui copil ( eu sunt tatal).
In acest moment pot dovedi infidelitatea sotiei ( are o relatie extraconjugala de cateva luni) , noi suntem casatoriti de 6 ani , iar fetita noastra are 3 ani. Pot in instanta cere si dobandi custodia ? Ca fapt divers, chiar daca nu pot dovedi eu sunt cel care m-am ocupat mai mult de fetita, mentionez ca sotia mea lucreaza si a stat in postnatal doar cateva luni.
Multumesc mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 23:52, 9 Noiembrie 2009
Am fost in aceeasi situatie si am obtinut custodia. Avantajul meu a fost ca fata avea 10 ani si a intrebat-o si pe ea iar ea m-a ales pe mine. Merita sa lupti asa ca nu te da batut. Mult succes !
A da, scuze.Nu am facut precizarea ca ma refer la copii care nu au 5 ani impliniti.
Aici e un adevarat dezastru.
In rest cat de cat mai merg convinse instantele.Nu sunt incantate dar pot fi convinse.

avocat Claudiu Lascoschi
spiridon vasilica a scris:

Cert este ca tatal nu o poate inlocui niciodata pe mama, sau daca o face , e foarte greu.Copiii de varsta micutei sunt dati spre crestere si ingrijire mamei,iar tatalui i se da drept de vizita. Daca va ganditi la binele copilei, si nu puneti pe primul loc interesul dumneavoastra , ura ce o simtiti acum pentru fosta sotie, ar fi bine sa va ganditimai mult inainte de a o lua pe micuta de langa mama ei. E totusi fetita si o mama o poate creste altfel.


Tot pentru fapt divers stimata doamna , va invit sa vedeti cum reactioneaza copilul in momentul in care il duc inapoi la mama. Sa traiti langa mine momentele de cand incep sa imi pregatesc copilul sa il duc inapoi si pana in momentul in care pleaca cu mama lui....
Si dupa ce asistati la toate aceastea, filosofam cat de mult doriti, pe orice tema legata de relatia parinte - copil. Dar veniti sa vedeti ce se intampla acolo jos in practica, dincolo de orice cuvinte si interese! si Dumneavoastra si oricine doreste.....

Domnilor avocati unde gresesc daca sustin ca, daca in 100% din cazurile in care mama prezinta "garantii morale si materiale" i se incredinteaza copilul , este impetuos necesar o lege care sa stipuleze acest aspect?
Simularea statului de drept, prin redirectionarea discriminarii din zona legii in
zona jurisprudentei , arata defapt cat de departe suntem de valorile unui stat de drept. Ca de interesul superior al copilului......
Cat priveste jurisprudenta eu am dubii serioase cum ca instantele respecta propria sa jurisprudenta in astfel de cazuri.
Merg pe ceva ce nu se stie si mnu se poate verifica in caile de control judiciar.
Ceea ce nu stiu inca este daca se verifica sau nu ( pe bune) hotararile instantelor inferioare, mai precis probatoriul administrat (atata cat este) sau considerentele acestor instante de dreptul familiei.
E cam enigmatica situatia si pentru mine in acest moment.Dar se spune ca timpul le rezolva pe toate.

avocat Claudiu Lascoschi
Este relevant comentariu domnului av. lasco .
,,Totusi, circumstantele privitoare la parintele fata de care este mai atasat minorul trebuie sa existe.Mare problema este ca desi nu exista nicio prezumtie legala prin care legea sa prezume atasamentul minorului fata de ea, instantele o aplica in mod tacit si nu expres, asa cum prevede legea.
De fapt, o mare problema este ca legea nu prea este avuta in vedere de instantele de dreptul familiei, pentru ca nu au un exercitiu des in aceasta privinta.#-o
Astfel de cazuri sunt atat de rare incat par ca nici macar nu exista ( cel putin in viziunea instantelor de dreptul familiei),,

Adica cum domnule avocat ??? sa constatam ca principile aplicari legii de ilustri judecatori si magistrati sunt tacite si nu exprese in ce priveste custodia si aplicarea legi in dreptul familiei.#-o
Aceasta este constatarea dumneavoastra ce ati asistat si aparat atitea cazuri ???.Sa tragem o concluzie ca datorita incompetentei si exercitarea mai putin deasa a legi, parintele tatic este condamnat sa asiste neputincios la aplicarea legii???
pun intrebarea : care este solutia scinbarea legii sau reciclarea,scolarizarea , judecatorilor ,magistratiilor de asi insusi aceasta competenta de a aplica expres legea ????Sau sa fie taiate primele de lux privilegiate ce se dau in mod expres pt competenta !!!!!!!
De si nu exista o lege care sa prezume atasamentul copilului fata de unul din parinti judecatorul aplica in mod tacit ,,trimiterea in camerele de gazare a taticilor ,, Nici nazisti nu aveau aceasta lege de condamnare dar tacit o aplica cu ce rezultate .. ..moarte a mii de oameni ,care mai tirziu omeni au aflat si au condamnat atrocilatiile sistemului nazist.
Cind vom avea o condamnare explicita a atrocitatiilor aplicari prezume a legi privind drepturile familiei ??? poate sa ne raspunda cineva ???

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vizita minor ralu_2008 ralu_2008 Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)