Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort si obtinerea custodiei unui copil ( eu sunt tatal).
In acest moment pot dovedi infidelitatea sotiei ( are o relatie extraconjugala de cateva luni) , noi suntem casatoriti de 6 ani , iar fetita noastra are 3 ani. Pot in instanta cere si dobandi custodia ? Ca fapt divers, chiar daca nu pot dovedi eu sunt cel care m-am ocupat mai mult de fetita, mentionez ca sotia mea lucreaza si a stat in postnatal doar cateva luni.
Multumesc mult pentru sfaturi
Cunosc situatii cand s-a obtinut custodia copilului de catre tata. Un tata si-a obtinut cei doi copii 8 ani respectiv 4 ani la data divortului dar ... sotia si-a recunoscut toate acuzatiile in instanta.Si au fost multe.... inclusiv parasirea domiciliului....Ce sa-ti spun... MULT SUCCES !
Da, in caz de parasire a domiciliului conjugal de catre mama inclusiv a copiilor poate determina incredintarea minorilor catre tata.
Depinde insa foarte mult si perioada de timp cat a lipsit mama din viata minorilor si felul in care s-a descurcat tatal.
Pe langa caracterul legislativ sunt convinsa ca va intereseaza mult si aspectul psihologic al situatiei (imi cer scuze ca nu am avut rabdare sa citesc tot ce s-a scris pana acum). Din punctul meu de vedere ar trebui sa pastrati o relatie de prietenie cu sotia dvs. si dupa divort (daca se ajunge la aceasta situatie) de dragul copilului. Si sotiei sa-i explicati ca nu va doriti obtinerea custodiei copilului din razbunare ci pentru ca il iubiti si va este greu sa va despartiti de el. Orice ar hotara instanta ar fi bine sa colaborati cu sotia in vederea cresterii armonioase a copilului.
Va doresc numai bine!
Ma intereseaza foarte mult subiectul, fiindca din pacate foarte curand va trebui si eu sa incep crunta batalie a custodiei.
Situatia mea : casatorita de 6 ani, avem un copil de 1,5 ani conceput prin inseminare artificiala cu "materialul" genetic al uni donator cunoscut. Am locuit in strainatate primii 4 ani si jumatate ai casniciei, apoi am venit in Romania.
Atunci au inceput si problemele, din ce in ce mai grave, ajungandu-se in cele din urma la violenta fizica.
Din pacate eu a trebuit sa-mi abandonez serviciul, unde eram si colegi, am plecat la parintii mei impreuna cu minorul, unde ma aflu si acum, de mai bine de o luna de zile. Nu mai am nici un venit, imi caut serviciu ca sa-mi pot intretine copilul.
Intrebare: ce e de facut ? De multe ori m-a amenintat ca-mi ia copilul si asta ma sperie mai mult decat orice, chiar daca sunt suficiente probe care nu se potrivesc deloc cu calitatea lui de parinte ( alcoolul, iresponsabilitatea, violenta fizica si verbala ). Are vreo sansa sa-si puna in practica amenintarile si - mai rau - sa castige custodia !?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat !
Discriminare sot
truevio
Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vizita minor
ralu_2008
Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l ... (vezi toată discuția)