avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata

Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort si obtinerea custodiei unui copil ( eu sunt tatal).
In acest moment pot dovedi infidelitatea sotiei ( are o relatie extraconjugala de cateva luni) , noi suntem casatoriti de 6 ani , iar fetita noastra are 3 ani. Pot in instanta cere si dobandi custodia ? Ca fapt divers, chiar daca nu pot dovedi eu sunt cel care m-am ocupat mai mult de fetita, mentionez ca sotia mea lucreaza si a stat in postnatal doar cateva luni.
Multumesc mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 23:52, 9 Noiembrie 2009
Eu cred ca depinde.....
Regret ca nu reusim sa vedem adevarata problema.

Am sa le explic tatilor care au asemeanea probe, fie ca sunt filme , inregistrari audio, fotografii si altele, cum am procedat eu cu ele, si cat de "mult" au contat:

1) Set de poze depuse la dosar - aratate autoritatii tutelare si martorilor. Efect 0 pentru autoritatea tutelara , si 0 pentru instanta.

2) Filmele si o parte din inregistrarile audio le-am aratat atat martorilor, dar mai ales, persoanei de la autoritatea tutelara in momentul efectuarii anchetei sociale la domiciliul meu. Singurul efect pe care l-a avut faptul ca le-am aratat persoanei de la autoritatea tutelara a fost ca aceasta a exclamat "mda....va aflati intr-un razboi crunt" . Atat. Evident ca in raport nici un cuvant . Din partea mea fara comentarii.

3) Am depus o transcriere a unui film . Efect 0 pentru instanta.

4) Am postat unul dintre filme pe internet si am indicat adresa in actiune. Efect 0 , chiar daca cred ca instant l-a vazut.Defapt sunt sigur ca l-a vazut. Pentru ca acolo unde l-am postat, se contorizeaza si numarul de vizualizari (filmul l-am facut privat, pentru a nu avea acces la el decat persoanele care cunsoc link-ul).

O sa reptet inca odata pentru cei ce nu vor sa "auda". Am sa repet de 100 de mii de ori, pana cand un adminstrator va binevoi sa ma dea afara.
Instanta a ignorat cu buna stiinta orice proba, nu a facut referire la abosult nimc din ceea ce s-a intamplat la proces, tatal lipseste cu desavarsire din motivare.
Motivatia a fost: "deoarece mama a dovedit garantii morale si materiale instanta considera ca interesul superior al copilului este sa ii fie incredintat mamei. "
Restul motivarii, este luat cuvnat cu cuvant din Decizie nr. 82 - din 25 februarie 2003 a Curtii Constitutionale , prin care aceasta a respins o exceptie de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 43 din codul familiei. Motivarea respectiva o gasiti aici:
[ link extern ] .
Motivarea mea incepe de la paragraful "In imensa majoritate a cazurilor parintii au fata de copiii lor profunde sentimente de afectiune....."
Daca aveti rabadare cititi acel paragraf, adaugati ce ma scris mai sus, si un mic paragraf de pensie alimentara, si aveti toata motivarea instantei, in speta mea.

Va multumesc inca odata pentru enorma intelegere de care dati dovada.

Insa doamna avocat are dreptate, in caz de divort intodeauna ambii parinti sunt de vina, dar de platit platesc copiii.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
custodie.comuna, utilizator
Dar poate le-a vazut si nu i s-au parut relevante...
Normal ca n-a citit transcrieri etc. daca nu i s-au parut concludente. Era legal facut filmul, ca altfel nu-i da voie legea judelui sa ia in considerare proba.
Dupa cum spuneam, nu e totul sa crezi ca ai probat.
Cunosc un caz de parinte pe care instanta nu-l asculta mai deloc si abia asteapta sa scape de el din sala.
Il cunosc vreo 2 sectii de politie, vreo 3 instante, directia de protectie a copilului, autoritatile din 2 sectoare...
Toata lumea se fereste de el ca de lepra! Ma duc la arhiva si-mi spun "a, dosarul ala? Aoleu!"
Omul ala, in veci si-n pururi n-o sa primeasca vreo incredintare...
Vorbeste ca sa se auda, i se pare ca nu ii este respectat numele, statura, meseria, inteligenta... Nu intelege de ce probele lui nu sunt luate in seama, crede ca sa vorbesti mult inseamna ca vei convinge, cere celeritate, apoi amanare, nu se opreste din vorbit nici cand instanta sau partea adversa deschid gura, se opreste numai daca cineva ridica glasul...
Probele lui sunt propriile compuneri, adrese, memorii, plangeri.
Are jdemii de poze, diplome, acte de proprietate depuse in instanta... Nu reiese nimic din ele, nimic sa-l ajute. A depus odata pana si copia buletinului partii adverse! Ca proba! Proba ca ce?
A avut vreo 2-3 avocati, fiecare maxim un termen, nu ajungi nicaieri asa.
Ii tot spun celuilalt parinte sa nu ma mai angajeze, ca da bani degeaba, procesele nu le castig eu, le pierde partea adversa singura... Dar nu, ca sa fie el sigur ca nu lasa la voia intamplarii ce se intampla cu minorul.
NU i-a executat o data pensia de intretinere, cheltuieli cu procesele...

Prin urmare, nu ne mai spuneti ce anume ati facut si nu a mers, ca nu ne putem da seama nici de situatia dv. si nici de cum ati despus acele probe, daca erau utile, daca va ajutau etc.
Ati aratat martorilor caseta, dar instanta le-a pus intrebari despre ea? Ca doar nu aratam martorilor asa, ca sa stie ei in sinea lor... nu asta e scopul, parca am fost destul de clara, dar imi raspundeti pe langa, cu un aspect neimportant. Asa intelegeti sa aduceti argumente si in instanta?
Va spun sincer, discutia e sterila, parca ma dezabonasem odata de la subiectul asta.
Da aveti dreptate, discutia e sterila cata vreme veti considera ca daca actionam "altfel" , aveam aveam castig de cauza, iar eu insist ca orice as fi facut, nu as fi castigat mai mult.
Cat despre relevanta probei...daca perosana de la autoritatea tutelara a zis ce am aratat mai sus, atunci cand a vazut o parte din acele probe (si nu e nici de depare singura persoana care a vazut...si si-a exprimat direct sau indeirect parerea).

Am spus ce am facut pentru tatii care trebuie sa se astepte la respingerea acestor probe, si cum pot reactiona in acest caz. Le-am dat cateva idei, care le pot fi de folos sau nu. Decizia e a lor.

Imi pare rau ca insistati ca sigur nu mi-am facut "temele" cum trebuia si de aceea am pierdut.
Nu mai continui pe tema asta, va las sa credeti ca asa este.

De ce am pierdut insa, si mai ales la ce sa se astepte tatii din partea sistemului, le voi impartasi din experienta mea (buna sau rea asa cum e ea) oridecateori voi avea ocazia. Cu siguranta ma vor judeca intr-un fel inainte de proces si altfel dupa terminarea lui. De ce, vor vedea.

Inca odata va multumesc pentru amabilitate.

Eu nu spun niciunui client ca ar fi castigat sau ca va castiga... asta nu am de unde sti.
Dar macar poate aveati sanse reale.
Persoana de la autoritate nu vad sa fi reactionat prost. Bravo ei, a fost neutra, si-a pastrat profesionalismul.

O seara frumoasa!
Stimati parinti aflati in situatia unui divort,

Va rog sa popularizati chestionarul pentru studiul

"PARINTII DIVORTATI AU SANSE EGALE IN ROMANIA DE A PASTRA LEGATURA CU COPIII LOR?"

Chestionarul il gasiti la adresa de mai jos.

[ link extern ]

Studiul se afla in etapa de strangere de date. O perioada de timp (probabil cateva saptamani) chestionarul va fi deschis pentru colectarea de date. Apoi va urma o perioada de analiza statistica a datelor. In final rezultatele se vor sintetiza sub forma unui raport din care se vor trage concluziile care sa raspunda intrebarii lansate de acest studiu. Concluziile vor fi date publicitatii.

Dorim ca acest studiu, comandat de asociatia TATA si realizat de o firma specializata de sondare, sa fie privit ca o abordare serioasa, pe baze stiintifice, chiar daca nu exhaustiva, a problematicii "relatia copil-parinte postdivort".

Daca intampinati greutati in accesarea link-ului va rog sa ma contactati la adresa rocampean@gmail.com

Cu stima,

remus Octavian Campean

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vizita minor ralu_2008 ralu_2008 Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)