avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata

Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort si obtinerea custodiei unui copil ( eu sunt tatal).
In acest moment pot dovedi infidelitatea sotiei ( are o relatie extraconjugala de cateva luni) , noi suntem casatoriti de 6 ani , iar fetita noastra are 3 ani. Pot in instanta cere si dobandi custodia ? Ca fapt divers, chiar daca nu pot dovedi eu sunt cel care m-am ocupat mai mult de fetita, mentionez ca sotia mea lucreaza si a stat in postnatal doar cateva luni.
Multumesc mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 23:52, 9 Noiembrie 2009
mariusb123 a scris:

Imi puteti spune, filmele sunt acceptate ca probe in instanta in toate cazurile de acest gen? va multumesc..


Filmele nu sunt acceptate de instante. Pardon. Intrebarea care se va pune este ce doriti sa demonstrati cu ele.
Daca veti avea capacitatea sa intelegeti ca numai in cazul extrem de grave copilul este incredintat tatalui , si prin intermediul respectivelor fillme, puteti de exemplu sa demonstrati ca mama este violenta cu copilul, se drogheaza, sau este consumatoare inraita de alcool, atunci aveti sanse ca aceste filme sa va fie admise de instanta. Orice altceva doriti sa demonstrati cu filmele, devine irelevant pentru instanta.
Iar instantele vor respinge cum vor putea acest tip de probe (a se citi jalnic, diferit de la instanta la instanta, orice motivare numai sa nu fie admisa proba)
Totusi , puteti ca sa zic asa sa "fortati" instanta sa vada macar de curiozitate aceste filme. Cum?
Foarte simplu : puneti filmul pe orice site de postare filme (exemplu youtube) , si mentionati adresa unde poate fi vazut pe internet (linkul) in actiune sau in cererea de probe. Poate aveti norocul ca instanta macar de curiozitate sa se uite.....oricum nu are nici o relevanta juridica faptul ca instanta arunca un ochi pe acel film (din moment ce a respins-o ca proba), dar asta e, facem si noi tatii ce putem, si asta pentru ca nu am avut "cultura juridica" necesara in momentul conceperii copilului, astfel incat sa fim constienti si indeplina cunostinta de cauza vizavi de ceea ce ne asteapta pe noi si pe copiii nostri in caz de divort.
Macar viitori soti potentiali tatici, sa fie capabili inteleaga foarte bine aceste aspecte, si sa vedem cati vor mai avea "responsabilitatea" de a concepe un copil in Romania.








Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
custodie.comuna, utilizator
La mine a mers. O sa spuneti : NORMAL, pentru ca esti FEMEIE. Poate ca da , poate ca nu. Insa eu eram continuu agresata verbal de fostul meu sot si pentru a fi si mai frumoasa povestea, acesta mi'a dat nr de tel cunoscutilor sai care ma sunau si imi propuneu tot felul de relatii sexuale contra cost. Nu s'au oprit decat in cazul in care au fost inregistrati, inregistrari care mi'au fost de un real folos la politie si in instanta. La mine a mers. Sper sa va ajute si pe dv in vreun fel
Din cate relatati dumneavoastra , cred ca proba v-a fost admisa , nu pentru ca sunteti femeie, ci pentru ceea ce v-ati propus sa demonstrati prin aceasta proba si anume agresiunea fostului sot asupra dumneavoastra.
Eu am refeream la admisibilitatea probei, in conditiile in care un parinte doreste sa demonstreze ceva ce ar putea fi relevant in legatura cu incredintatrea minorului. Ori cata vreme de exemplu tatal nu poate demonstra ceea ce am aratat mai sus, evident ca proba nu are nici o relevanta.
Pe de alta parte, o mama nu trebuie sa demonstreze ca tatal este drogat sau alcoolic ca sa ii fie incredintat copilul, asa incat o astfel de proba prin care mama ar dori sa demonstreze ca sistematic copilul refuza categoric sa mearga la tata , si practic tatal il "smulge" din bratele mamei ca sa poata sa il ia , ar putea fi incuviintata de instanta. In acest caz aveti dreptate: se incuviinteaza pentru ca mama nu e tata si tatal nu e mama.....
Custodie comuna are dreptate.E vorba de discriminare din pacate.Depinde daca respectiva persoana este mama sau tata.Eu si ca observator obiectiv,in alte procese in care tatii solicitau drepturi, am vazut cat de refractare erau instantele de dreptul familiei.
Marea problema este ca tatii sunt prezumati vinovati de toate relele.
Macar din curiozitate si spre binele copilului instanta ar trebui sa analizeze toate probele.
Eu cred ca este grav ca instanta sa nu analizeze toate probele, ci doar unele care ar fi previzibile...si evident ca ar arata oarecum orintarea instantei in ceea ce priveste incredintarea minorului.Se incalca dreptul la un proces echitabil in mod evident garantat de art 6 din CEDO.
Filmarea reactiei copilului la despartirea de tatal sau, imaginile si sunetele disperate ale copilului, pot combate declaratiile la 100 de martori...
Imaginile pot reflecta in mod nealterat adevarul...dar trebuie sa se vrea a se vedea adevarul...

Ma tem ca si in privinta incuvintarii probei audio video Custodie Comuna are dreptate.Daca mama ar arata printr-o filmare suferinta copilului la despartirea de mama sa atunci cand ar fi despartit de ea instanta ar proceda la incuvintarea acesteia...

avocat Claudiu Lascoschi
Eu nu cred ca depinde.
Si daca ai o caseta inregistrata legal si faci o transcriere a ei, o arati martorilor pe care deja i-ai propus, care vorbesc despre asta in instanta... ajungi tot acolo!!!
Nu te lasa pe usa, intri pe geam, ideea e sa stii sa intri decent, fara sa aduci noroi in camera si sa arunci cu el peste tot.

Daca incepi in loc sa gasesti solutii sa urli si sa plangi ca esti discriminat, e greseala ta! Fiecare alege unde se consuma energia lui, eu nu m-as consuma plangandu-mi de mila.
Pentru fiecare proba trebuie aratat ce se vrea a se dovedi cu ea, daca nu e evident. Este vorba despre procedura civila, asa cere ea: utilitatea, concludenta si pertinenta probelor.
Asa e legea.
mariusb123 a scris:
in momentul in care o mama a unei fetite de doar 3 ani isi inseala sotul, porneste un lant de evenimente care vor afecta cresterea acesteia, in primul rand indepartandu-l pe tata care o iubeste si ii arata mai multa afectiune decat ar putea orice alt barbat din viata ei. De aici rezulta ca face asta cu o mare lipsa de responsabilitate si consideratie fata de propria ei fetita, ceea ce e revoltator. Oare nu e asta o foarte buna dovada de IMORALITATE.

Daca un parinte, tata ori mama, gandeste atat de sufocant, instanta a procedat bine sa dea copilul celuilalt parinte. ASta cu mai mult decat orice barbat... sper din inima ca nu ati spus asa ceva vreodata unei instante, ca o astfel de atitudine nu avantajeaza pe nimeni.
Domnule, fata are 3 ani, poate va fi star si se vor sinucide barbatii din dragoste pentru ea... Cum puteti sa afirmati asa ceva, definitiv, nerealist?
Cat priveste vina doamnei, niciodata nu e numai vina unuia intr-o relatie. Daca atat de mare era iubirea pentru fata dv., va iertati sotia si mergetai mai departe, ca fata dv. sa aiba ambii parinti. Asta asa, ca sa continuam pe linia absurditatilor.

:offtopic: Domnule marius, va rog sa cititi regulamentul forumului si sa nu mai redactati mesaje consecutive, neargumentate si care nu aduc niciun plus de valoare discutiei. Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vizita minor ralu_2008 ralu_2008 Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)