avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale greseala in actul constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

greseala in actul constitutiv actualizat

ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act constitutiv partea sociala este de 30 ron si este gresit. in conceptia acestuia trebuia sa fie musai de 10 ron. eu stiam ca 10 ron e limita minima, dar nu m-am contrazis cu acesta. pentru ca il platisem iar eu tocmai plecam in delegatie, l-am imputernicit sa faca toate demersurile. astfel a facut dlui si hotararea aga pe care eu am semnat-o ca primarul fara sa vad ca nu facuse si modificarea structurii capitalului social. DAR, in actul constitutiv actualizat a modificat pur si simplu partea sociala de la 30 ron / parte la 10 ron / parte.

ulterior am citit legea si am vazut ca nu era gresit 30 ron si am fost la ONRC sa cer un istoric. acolo.....surpriza: structura capitalului este aceiasi , de 30 ron / parte sociala (si asta pt ca in hotararea asociatilor nu figureaza nici o modificare) , dar actul constitutiv actualizat este cu 10 ron /parte. nu stiu cum sa repar acum aceasta greseala.

in curand urmeaza sa fac alte modificari la firma si daca ma poate ajuta cineva de aici cu un sfat cum sa corectez greseala.

va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 10:40, 26 Septembrie 2009
cui sa cer explicatii? e clar. eu nu stiam cum se procedeaza cu actele astea la registru si am apelat la o firma de avocatura. dumnealor au spus ca se ocupa de tot, inclusiv intocmirea hotararii asociatilor (ca sa fie siguri ca totul e ok si in plus eu trebuia sa plec in delegatie si am preferat sa ii platesc si sa imi faca toata treaba). inainte sa plec am semnat hotararea aceea si actul constitutiv actualizat; tot ce a spus avocatul am luat drept bun pentru ca are scoala in domeniu. chiar si faptul ca mi-a dat alt model de act constitutiv nu m-a speriat pt ca mi-au spus ca nu e nici o problema atata timp cat continutul respecta legea.
deci, ceea ce trebuie sa fac eu acum este sa fac actul constitutiv actualizat pe baza hotararilor asociatilor, dar in rest sa pastrez forma initiala in care aceasta a fost facut de prima avocata. chiar nu ma pricep la toate astea, si desi am citit legea societatilor comerciale nu imi dau seama cat de gresit este faptul ca am doua acte constitutive a caror forma difera ....
Sa cereti explicatii cu privire la diferente, daca exista. Poate ca in hotarare apare chiar ca se adopta noul act constitutiv, si atunci nu mai are legatura cu cel de dinainte.

Nu aveti doua acte constitutive, asa ceva e imposibil. Ce aveti este actul initial plus modificarile publicate in AGA. Daca nu a intervenit adoptarea unui alt act constitutiv, atunci cel actualizat nu este decat un document de informare, care inglobeaza o suma de modificari dar care nu are forta juridica proprie.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
am verificat chiar acum si in hotarare nu se precizeaza decat mofificarile ce se vor efectua (s-au actualizat codurile caen si s-a numit administrator pe perioada nelimitata pt ca tocmai expira mandatul). atat. iar la finalul hotararii scrie clar: "celelalte clauze din actul constitutiv raman nemodificate". iar actul constitutiv , dupa actualizare cu ce scrie in hotarare + greseala cu partile sociale, poarta numele de "actul constitutiv al soc. x srl". la fel ca si primul (cel initial de la infiintare).

:(
Mda, in acest caz chiar nu vad de ce ar fi aparut modificari. Ne puteti spune in ce consta modificarile? Sunt numai de forma? (eu tot sper...)

Apoi, actul ar fi trebuit sa se intituleze "actualizat la data de ___", dar asta nu e o mentiune obligatorie, numai utila.
am mai verificat odata. clar cele doua acte sunt diferita. ambele respecta legea , dar nu mai au aceleasi numar de articol, aceiasi ordine a titlurilor. si e normal. sunt facute de firme diferite.

la cel de-al doilea nu se face nicaieri precizarea ca este act constitutiv actualizat, dar la final scrie " prezentul act a fost redactat si semnat in data de 05.02.2008".

mii de multumiri pentru implcare si scuze daca nu sunt coerenta sau nu stiu sa va ofer din prima toate informatiile de care aveti nevoie ca sa ma ajutati mai usor.

Alte discuții în legătură

Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)