avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale greseala in actul constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

greseala in actul constitutiv actualizat

ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act constitutiv partea sociala este de 30 ron si este gresit. in conceptia acestuia trebuia sa fie musai de 10 ron. eu stiam ca 10 ron e limita minima, dar nu m-am contrazis cu acesta. pentru ca il platisem iar eu tocmai plecam in delegatie, l-am imputernicit sa faca toate demersurile. astfel a facut dlui si hotararea aga pe care eu am semnat-o ca primarul fara sa vad ca nu facuse si modificarea structurii capitalului social. DAR, in actul constitutiv actualizat a modificat pur si simplu partea sociala de la 30 ron / parte la 10 ron / parte.

ulterior am citit legea si am vazut ca nu era gresit 30 ron si am fost la ONRC sa cer un istoric. acolo.....surpriza: structura capitalului este aceiasi , de 30 ron / parte sociala (si asta pt ca in hotararea asociatilor nu figureaza nici o modificare) , dar actul constitutiv actualizat este cu 10 ron /parte. nu stiu cum sa repar acum aceasta greseala.

in curand urmeaza sa fac alte modificari la firma si daca ma poate ajuta cineva de aici cu un sfat cum sa corectez greseala.

va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 10:40, 26 Septembrie 2009
CRed ca am citit eu pe sarite cu alegerea aia...

Oricum, actul actualizat e de fapt un act constitutriv initial, asa cum a avut model colegul care l-a atestat, in care a completat datele firmei. A sters "in curs de constituire" si similar, in rest, actul asta nu arata ca actul initial. Nu ma refer la forma, ci la fond nu arata la fel...
Sunt prevederi standard, insa altele decat cele initiale etc.
NU le am pe ambele in fata sa pot da alte exemple mai concrete. Revin dupa documentare.
Atunci ma tem ca e la fel de bun ca o frectie la piciorul de lemn...
ririana a scris:

sunt debusolata. urmatorul act actualizat il voi face exact cum era primul pe care si-a pus semnatura acea avocata si voi modifica doar ce trebuie conform hot aga.


Corect.
Iar pe viitor aveti mai multa grija cum va alegeti ..."avocatii".
Fara indoiala ca profesia asta e onorabila, dar sunt multi cei care nu se ridica la nivelul profesiei.
Unora se pare ca le e lene sa scrie - ca in cazul celui de-al doilea "avocat" al dvs. (o fi fost avocat? pentru ca reticenta lui in folosirea propriei stampile mie mi-ar fi dat de gandit) - si in loc sa rescrie actul dvs. constitutiv a luat unul cu copy-paste...de pe unde s-o fi nimerit.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
romascanu, moderator
Se pare ca nu sunt singura patita .Oricum, doresc sa precizez ca am ales o firma de avocatura care apare printre primele la o simpla cautare pe google, are sediu in creierul Bucurestiului si nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa am asa dureri de cap (la propriu) din cauza lor (mi-e jena de jana lor sa le fac reclama proasta).

Inca nu am finalizat toate actele pentru a putea rezolva aceasta problema, dar.......tot citind pe acest forum si tinand cont de sfaturile pe care le-ati dat direct in cazul meu (pentru care nu am cuvinte de multumire la adresa tuturor) am conceput hotararea AGA, inscriind un articol in care am stipulat ca "se adopta noua forma a actului constitutiv" si astfel as putea sa "Revolutionez" actul constitutiv cum vreau eu Am citit undeva pe forum ca daca fac astfel nu mai e problema ca noua forma nu coincide perfect (nici ca forma nici ca fond) cu actul constitutiv precedent.

Ma credeti sau nu, dar chiar acum lucrez la noul act si tocmai studiam in paralel cum arata cele doua acte constitutive (primul facut de avaocata care si-a pus stampila si cel pe care avocata nu a pus stampila) si incerc sa vad daca as putea sa "cosmetizez" pe cel nou, pe care il voi face, daca tot pot sa o fac.

Spuneti-mi, va rog, daca gresesc cumva.

Mii de multumiri celor care isi iau din timpul propriu pentru a ajuta pe altii.


Noul act constitutiv inseamna practic alt act constitutiv. Poate sa nu semene chiar deloc cu celalalt, singura conditie este sa fie adoptat potrivit cerintelor legale.

Alte discuții în legătură

Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)