ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act constitutiv partea sociala este de 30 ron si este gresit. in conceptia acestuia trebuia sa fie musai de 10 ron. eu stiam ca 10 ron e limita minima, dar nu m-am contrazis cu acesta. pentru ca il platisem iar eu tocmai plecam in delegatie, l-am imputernicit sa faca toate demersurile. astfel a facut dlui si hotararea aga pe care eu am semnat-o ca primarul fara sa vad ca nu facuse si modificarea structurii capitalului social. DAR, in actul constitutiv actualizat a modificat pur si simplu partea sociala de la 30 ron / parte la 10 ron / parte.
ulterior am citit legea si am vazut ca nu era gresit 30 ron si am fost la ONRC sa cer un istoric. acolo.....surpriza: structura capitalului este aceiasi , de 30 ron / parte sociala (si asta pt ca in hotararea asociatilor nu figureaza nici o modificare) , dar actul constitutiv actualizat este cu 10 ron /parte. nu stiu cum sa repar acum aceasta greseala.
in curand urmeaza sa fac alte modificari la firma si daca ma poate ajuta cineva de aici cu un sfat cum sa corectez greseala.
Ba sunteti foarte coerenta, sunt eu dezamagita de serviciul de care ati "beneficiat"... Numai dvs singura hotarati daca ramaneti la forma initiala sau nu, dar daca nu, acest lucru trebuie hotarat in mod formal. Apoi, pe viitor va recomand sa inserati mentiunea ca e act constitutiv actualizat si data. Mult succes!
3 asoc, cedeaza unuia. Actul constitutiv actualizat (pe care nu scrie actualizat, dar e atestat asa ca e ok) cuprinde prevederi despre adunarea generala (care nu se poate constitui cu un singur asociat) si, in plus, se abate considerabil de la actul anterior.
Acum, Andreea, tu spusesi ca se alege... eu spun ca nu pot sa aleg intre actul anterior (care incorpora corect si legal toate modificarile anterioare) si actul actualizat ultima data in mod gresit...
Asa cum ziceai, ultimul act e de informare, or el informeaza in mod gresit fata de hotararile si deciziile adoptate in SC. Prin urmare, m-as raporta la actul anterior legal pe care l-as actualiza corespunzator.
Ce spuneti?
Ceea ce am spus este ca efecte juridice nu produc decat hotararile AGA/asociatului unic valabil adoptate, nu actualizarile AC. Nu stiu la ce alegere te referi... Ideea e ca daca nu a fost modificata expres partea cu AGA, care nu mai e aplicabila, ea ramane pur si simplu ca o parte caduca a actului constitutiv si se vor aplica regulile din legea 31 cu privire la asociatul unic.