Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
Situatia mea este in felul urmator: pana acum nu am avut niciodata probleme de felul cum spuneti dvs. Am fost in Cismigiu, Tineretului, parculetul de la Eroilor, Moghioros cu cateii mei si am stat, ne-am plimbat si ne-am jucat fara probleme pe iarba - si fara lesa. Chiar ne-am intalnit cu gardieni si nu ne-au zis absolut nimic. Oricum, ideea este in felul urmator - pe unde ne-am dus, parcuri, locuri publice, mijloace de transport in comun, tren etc nu am avut nici o problema.
Lucrurile au devenit urate de cand cu niste vecini binevoitori care nu suporta cainii - stau in Drumul Taberei si la noi in bloc sunt 7 catei. Asa ca joia trecuta, in jurul orei 7.30 dimineata sotul meu a iesit cu cateii afara si a fost luat in primire de vreo 4 politai. Tin sa precizez ca unul - ofiter era de la Politia Capitalei, iar ceilalti 3 erau de la Sector 6. Deci stau si ma intreb ce cauta cu noaptea in cap asemenea politisti, deci nu Politia locala (care din cate stiu ea se ocupa de asemenea cazuri nu?) si stau 2 ore in fata blocului si admonesteaza pe toti proprietarii de caini ca de ce nu sunt in lesa si de ce ii lasa in fata blocului.
Cat de legal este ca Politia Capitalei si Politia sectorului 6 sa vina si sa ia la rost toti proprietarii de caini. Chiar nu cred ca intra in atributiile lor acest lucru. Pentru ca ceea ce e ciudat e ca 2 dintre vecinii astia 'binevoitori' unul lucreaza la politia capitalei, iar celalalt se bagte cu pumnii in piept ca lucreaza la SRI.
SI ma intreb daca asta nu este hartuire si abuz in serviciu, efectuate de niste politisti in atributiile carora nu cred ca intra sa stea de paza la rahatul cainilor din blocul nostru.
Actiunea dansilor s-a soldat cu Avertisment scris, sau Proces Verbal de amenda?
Daca NU, a fost doar mult zgomot pentru nimic.
Vecinul dvs care lucreaza la "SRI" ....am serioase in doieli ca cineva care lucreaza la SRI "urla" pe toate drumurile acest lucru.
Politia romana nu are in sarcina acest lucru ...caini si/pe spatii verzi. Trebuiau ignorati...pur si simplu. Au in atributii legea 61/1991, care specifica ca nu se lasa in libertate animalele care prezinta pericol pentru pesoane si bunuri...nu stiu ce talie au cateii dvs.
Daca aveti numele dansilor puteti sa le faceti Plangere.....nu se va intampla nimic...parerea mea.
Stima
Dan
Vecinul care lucreaza la SRI chiar lucreaza acolo (bine, probabil ca le lustruieste pantofii) si chiar este un prost care a facut reclamatii la jumatate de bloc (fara exagerare - ca il stiu toti vecinii). Si este prieten la catarama cu celelalt vecin care e politist la Politia Capitalei.
Si nu, nu s-a soldat pentru nimeni nici nu avertisment nici cu amenda (era de asteptat, pentru ca am citit si eu legile si stiu ca nu intra in atributiile lor cainii si spatiile verzi, cu atat mai putin amenzile in acest domeniu). Oricum, eu am doi bichoni, iar ceilalti vecini au caini ori de aceeasi talie cu ai mei, ori chiar mai mici - asa ca nu cred ca niste bulgari in jur de 4-5 kg sunt prea amenintatori sau deranjanti.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine extraordinar de mult este faptul ca in mod sigur acesti ilustri 'militieni' mai mult ca sigur au cerut o ''favoare'' unor colegi/prieteni ca sa stea la panda in fata blocului si sa faca armata cu noi astia, proprietarii de ''javre''. Ceea ce ne duce la ceva mult mai serios si ilegal decat niste politisti locali care stau cu hotararea 120/2010 in mana si dau amenzi.
Ne duce la hartuire si abuz in serviciu si la faptul ca astia doi idioti au nesimtirea ordinara pentru ca sunt ei mari militieni sa incerce sa ne hartuiasca si sa ne ameninte si sa faca ei legea in bloc.
pt. ADNgraphic - multumesc pentru urari....doresc sa intelegeti ca eu nu sunt avocat, din cauza asta nu imping pe nimeni pe "drumul" pe care merg acum. Spun doar ce am facut si ce am in continuare de gand sa fac. Nimic altceva
Catel in apartament
Andy08
Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)