avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmata pe Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmata pe Facebook

am fost filmata pe facebook in timp ce faceam dragoste cun individ si ii dadusem webcam el acum ma ameninta ca pune filmele cu mine pe internet am 37 de ani si mie teama de reactile prietenilor si rudelor ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 22:02, 7 Noiembrie 2014
tgeorgescu a scris:

De unde rezulta ca ar fi fara drept?

Neeenenene. Nu asa functioneaza. Cel care are sau sustine ca are un drept trebuie sa-i faca dovada, nu eu sa-i dovedesc ca nu-l are.
Trebuie observat ca nu are nicio importanta daca relatiia s-a "desfasurat" prin intermediul facebook sau intr-o camera de hotel cat timp filmarea s-a facut fara consimtamant si publicarea filmarii se face tot fara consimtamantul persoanei filmate.
@nicotu
Ooo. E un justitiar! Pardon! Un magar justitiar care vrea sa apere copiii. :angry:
Asadar nici macar nu stiti cine este. Eu zic ca n-aveti ce face decat daca publica filmarea. Inainte de a o publica n-aveti ce sa faceti pentru ca nu cred ca e bine sa mergeti la politiie si sa reclamanti ca v-ati masturbat in fata camerei video discutand la telefon cu un necunoscut si ca ati fost filmata de cineva, nu stiti cine, care va ameninta ca va publica filmul, nu stiti cand si nu stiti unde.
Capul sus si impacati-va cu ideea ca exista lucruri mult mai rele care vi se pot intampla decat asta. Daca publica totusi filmul puteti sa-i faceti plangere si nu cred ca va fi o problema ca sa fie identificat de politie.

Doamna , nu prea aveti ce face , in legatura cu ceea ce ati facut .
Ati primit deja sfaturi si explicatii f. bune , eu doar o sa completez , cu o sugestie pt. dvs. Ganditi-va bine atunci cand intrati in legatura cu barbati pe diverse site-uri de socializare . Si nu va mai expuneti , scuzati-ma , aiurea , in posturi intime in fata unor necunoscuti , pt. ca asemenea actiuni nu au cum sa conduca spre o relatie frumoasa, decenta . Tineti cont de faptul ca sunteti o femeie matura , si ar trebui sa va comportati ca atare , adica cu responsabilitate , dar si cu bun simt.
am fost la politie si am reclamat mi sa spus ca este foarte greu de optinut date despre el de la facebook in special ca si a sters contu si mai ales ca nu stiu cine este , si puteam sa ii stiu numele si adresa da trebuie sa aiba dovada ca el a filmat intradevar si sa se gaseasca dovada clara ca de la el au plecat si ca el lea detinut da el putea sa schimbe s au sa vinda pc-ul si dovezile dispar pur si simplu , a trecut mai bine de un an de zile si el si a schimbat nr de tel el putea folosi poze de pe internet ce a si facut deci el ma mintit tot timpul si am ramas cu minciunile lui ,mi sa mai spus ca este foarte greu sa dovedesc ca el a distribuit pozele si filmele daca in filmare nu se aud voci si sunt distribuite de pe un laptop si conectat wireless dintr o anumita locatie libera . AJUTOR
Nu stiu de ce, dar eu nu prea cred in povesti din astea, adica nu fac parte dintre cei care pun botul.

Daca totusi povestea este adevarata, e bine de stiut ca nu aveti foarte multe variante la dispozitie. Deocamdata nu puteti dovedi nici ca inregistrarile exista stocate undeva, nici ca v-a sanajat... nici macar ca evenimentul pe care il relatati s-a intamplat (in lipsa unor inregistrari video sau conversatii stocate undeva).

Asadar, nu aveti prea multe lucruri de facut, in afara sa asteptati. Riscul vi l-ati asumat atunci cand v-ati dezbracat in fata camerei web.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
kres, utilizator
nicotu a scris:

el nu ma jantajeaza, mi-a spus ca tote lea facut pe un stik usb eu trebuie sai fac si dovada ca el a facut filmarile si el a distribuit pe facebok

Permiteti-mi sa adaug faptul ca pe facebook postarile de acest gen sunt cenzurate.
Nu avea cum sa posteze asa ceva, nici macar prin mesaje personale.
Va sperie.
İn legatura cu vanzarea pc-ului, exista un İP de unde s-a scris, deci politia poate obtine locatia.
İnca un lucru: il poate localiza si prin intermediul telefonului, daca la acel cont de facebook si-a trecut numarul de telefon (ceea ce si cred, din ce povestiti). Chiar daca si-a schimbat numarul de telefon, tot poate fi depistat.
Nu ar fi rau sa luati legatura cu o persoana experta in İT cand va hotarati se demarati plangerea penala, pentru a le explica politistilor cum l-ar putea identifica.
Facebook le poate da adresa de e-mail cu care s-a inregistrat.
Ceva imi spune ca el foloseste acelasi pc si doar va sperie.
Desi este posibil sa fie un obsedat sau chiar o obsedata, oricum este greu sa demonstrati ca este acest gen de persoana.

Alte discuții în legătură

Filmare fara acordul persoanei cristianM2014 cristianM2014 Buna ziua, Sunt intr-o situatie foarte complicata in momentul de fata. In urma cu aproximativ o luna sotia, la insistentele si manipularile unui ... (vezi toată discuția)
Filmare Gia22 Gia22 Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema mai delicata. Iubitul meu m-a filmat in timp ce noi intretineam relatii sexuale. Nu am stiut lucrul asta. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Video rusinos al unei minore postat pe facebook fara acordul ei! Iulianvdv Iulianvdv Salutari cu respect tuturor , Problema este in felul urmator , o buna prietena de a mea a patit un lucru foarte grav si rusinos zic eu , si cred ca se ... (vezi toată discuția)