avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmata pe Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmata pe Facebook

am fost filmata pe facebook in timp ce faceam dragoste cun individ si ii dadusem webcam el acum ma ameninta ca pune filmele cu mine pe internet am 37 de ani si mie teama de reactile prietenilor si rudelor ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 22:02, 7 Noiembrie 2014
pagina lui a fost stearsa la prieteni apare doar ca utilizator facebook si mesajele lui apare asa Este posibil ca această ataşare să fi fost ştearsă sau ca persoana care a distribuit-o să nu aibă permisiunea să-ţi distribuie acest conţinut. e clar ca el a sters fb si se pricepea ca vorbeam cu el si spunea ca eu de el daca ne certam nu o sa mai dau in veci el folosea un sait privat de unde intra pe fb el ma mai suna si vorbim da tot timpul are alt nr stiu ca este greu da ma rog sa nu le puna pote or cind sa ma trezesc co postare de un vidioclip si va dati seama ca imediat se vede se aude si pot sal descarce si alti va multumesc mult pentru sfaturi
La politie mi sa spus clar ca trebuie dovedit ca de la el din pc au plecat postarile si sa fie gasite filmele la el in pc ce este foarte greu de dovedit daca nu sunt gasite s au urme ca le ar fi detinut Si pot gasi persoana da trebuie dovedit ca el este faptuitorul si el a distribuit filmele si ca el le detine . daca nu gasesc dovezi la persoana respective nu pot sa faca nimic ,si pot fi distribuite de o alta persoana din alta locatie si este greu ca dureaza mult si no sa pot sa dovedesc si cei de la fb no sa dea datele imediat si dureaza si daca ei considera ca nu este gravitatea mare nu o sa dea nimic ei dau doar cazuri foarte grave numa cind e vorba de minori si pedofilie ce la mine au spus ca nui cazu ca sunt matura si nu trebuia sa ma expun si am facuto cu discernamint si de buna voie si am facut videochat gratis indifferent ce im i propunea o persona chiar si cunoscuta nu trebuia sa ma expun putea sa fie or cine in poze si foarte rau ca am facut asta. Va multumesc mult pentru sfaturi

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
ContSters334929, utilizator
Sa le luam pe rand: deocamdata n-a reiesit ca respectivul ar fi comis vreo infractiune, despre consimtamant e fie implicit fie e cuvantul ei contra cuvantului lui (poate zice ca i-a cumparat credit de mobil pentru a plati imaginile respective, deci filmele sunt proprietatea lui si din moment ce n-a semnat un contract de confidentialitate nu e obligat sa le pastreze secrete). Daca s-a comis o infractiune nu e clar cine ar fi comis-o: respectivul sau un hacker care i-a spart PC-ul si i-a sparlit filmele din calculator, sau cum a zis la Politie poate omul a vandut calculatorul si a uitat sa stearga discul sau nu l-a sters cum trebuie si noul proprietar a recuperat fisierele. Si cel mai nasol, Politia nu face investigatii internationale care pot costa usor 50 000 de RON pentru a investiga o gainarie care nici macar nu reiese clar ca ar fi fapta penala. Si dupa cum a zis si ala, daca s-ar deschide o ancheta nici macar n-ar fi sigur ca ala ar fi singurul palit, ca femeia s-a expus fara sa stie daca ala era minor sau major.
tgeorgescu, utilizator
@nicotu

Chestia legata de contul de Facebook nu va ajuta cu absolut nimic, nici daca individul nu si-ar fi sters contul. Traficul video, respectiv filmele, facute prin Facebook, Messenger, etc, nu raman stocate undeva astfel incat sa puteti merge acolo sa dati de ele si oricum Politia nu face astfel de investigatii care includ demersuri externe la Facebook, Yahoo, Google, etc.
Neavand acces la acei furnizori, nu puteti afla IP-ul calculatorului de pe care a intrat individul pe net, plus ca e posibil sa se fi conectat securizat, prin proxy si atunci acolo ar aparea un IP dintr-o alta tara a lumii... care ar impidica aproape total aflarea identitatii reale. Iar Politia nu face astfel de investigatii legate de chestiuni private (faptul ca dvs. v-ati expus in intimitate pe webcam catre o alta persoana, prin intermediul internetului, nu este o treaba a Politiei).

Pana una-alta, cum bine spunea cineva mai sus, nu s-a savarsit nicio infractiune, inregistrarile sunt private (inca nu au ajuns pe net) iar conversatiile dvs. cu individul, pe aceasta tema, daca nu se materializeaza, concret, in santaj, nu reprezinta nimic. Daca lucrurile evolueaza spre santaj (va cere bani), va duceti, frumos la Politie, depuneti o plangere in care indicati clar cum au decurs faptele si mentionati ca lucrurile au evoluat spre hartuire si santaj pe aceasta tema.

Toate astea, insa, nu pot impiedica riscul principal - publicarea inregistrarilor pe net. Politia se poate ocupa strict de actul de santaj, nu si de inregistrari, care pot ajunge oricand pe net, iar atunci dvs. il puteti chema in judecata pe individ, pentru afectarea imaginii, dar numai daca reusiti sa-i aflati identitatea.

kres, utilizator
daca asti numele si adresa respectivului dar nu se gasesc dovezi clare sa dovedeasca ca el a distribuit filmele si nici dovezi ca el lea detinut eu cheltui bani si ma lupt cu morile de vint tinind cont ca a trecut mai mult de un an de zile

Alte discuții în legătură

Filmare fara acordul persoanei cristianM2014 cristianM2014 Buna ziua, Sunt intr-o situatie foarte complicata in momentul de fata. In urma cu aproximativ o luna sotia, la insistentele si manipularile unui ... (vezi toată discuția)
Filmare Gia22 Gia22 Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema mai delicata. Iubitul meu m-a filmat in timp ce noi intretineam relatii sexuale. Nu am stiut lucrul asta. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Video rusinos al unei minore postat pe facebook fara acordul ei! Iulianvdv Iulianvdv Salutari cu respect tuturor , Problema este in felul urmator , o buna prietena de a mea a patit un lucru foarte grav si rusinos zic eu , si cred ca se ... (vezi toată discuția)