avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba de donatie

Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ?
Mentionez ca vreau sa existe si pentru mine o proba ca iam dat acei bani. Fac acest lucru ca sa ii acopar si pe ceilalti copii carora le-am dat si lor niste bani cu donatie. (si stiti ca donatia se ataca de frati)
Eu ma gandeam la ceva de genul : deschid un cont pe numele meu, depun banii acolo si il imputernicesc pe el sa ridice banii din cont. Credeti ca este buna aceasta metoda ? ( adica ar tine loc de donatie aceasta metoda daca se vor da in judecata copii vreodata ?)
Daca exista o solutie mai buna ca aceasta spuneti-mi si mie va rog.

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:17, 29 Mai 2009
Va multumesc la toata lumea, insa spuneti-mi si mie mai pe intelesul meu ce inseamna ,,traditiune'', ca va dati seama ca sunt paralel cu acesti termeni.

Remiterea materiala sau predarea bunului de la instrainator la dobanditor. Adica predarea efectiva a banilor - dar manual.
Traditiunea (dr. civ.) - predarea materiala a bunurilor de la transmitator la dobanditor.
Va multumesc, dar ideea era sa am si eu o hartie la mana ca iam dat banii, dar nu orice hartie ci una legala.
Ma gandeam si la CEC daca i-as pune pe numele lui direct. Credeti ca ar fi o solutie buna ?
Ca banuiesc ca va scrie in acte cine a depus banii, cine a deschis contul, etc.
Si totusi cred ca e ceva mai bine decat darea manuala a banilor fara nici o formalitate.
Ce credeti ?
De ce doriti o hartie autentica?....doriti sa va restituie banii?....incercati si cu CEcul , dar nu-i vad rostul...

Alte discuții în legătură

Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ... BarbuViorica BarbuViorica Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Dovada unei sume de bani dati ca despagubire GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii au 2 copii (fata si baiat). Fetei si prietenului acesteia le-au vandut casa cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale. Dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)