avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba de donatie

Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ?
Mentionez ca vreau sa existe si pentru mine o proba ca iam dat acei bani. Fac acest lucru ca sa ii acopar si pe ceilalti copii carora le-am dat si lor niste bani cu donatie. (si stiti ca donatia se ataca de frati)
Eu ma gandeam la ceva de genul : deschid un cont pe numele meu, depun banii acolo si il imputernicesc pe el sa ridice banii din cont. Credeti ca este buna aceasta metoda ? ( adica ar tine loc de donatie aceasta metoda daca se vor da in judecata copii vreodata ?)
Daca exista o solutie mai buna ca aceasta spuneti-mi si mie va rog.

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:17, 29 Mai 2009
Imi cer scuze pentru limbajul folosit dar te duce la disperare d-na avocat. Pai la bani nimeni nu greseste cand tii ia, dar la munca ioc. Adica eu unu cred ca e normal ca notarii sa aiba cunostinte de problemele astea. Daca nu sunt in stare, sa lase avocatii sa incheie aceste acte.

Ati spus ca nu ne impiedica nimeni sa il refacem actul. Adica care ar fi pasii de urmat pentru refacerea actului ? Acum ma refer la un act nu bine facut ci foarte bine facut.
Mentionez ca toata lumea este de acord sa facem sa fie bine in afara de fetele alea 2.

Va multumesc !!!!
Actiunea respectiva se prescrie in termen de 3 ani, pentru ca este o actiune personala si nu una reala. termenul curge de la data deschiderii succesiunii aceluia dintre soti care decedeaza ultimul.
Rezolvarea este foarte simpla. Suma de bani egala cu pretul de vanzare al imobilului, pret trecut in contract, v-o depuna copilul care a cumparat casa prin transfer bancar. Puteti sa ii dati dumneavoastra acei bani, nu conteaza. Transferul bancar se efectueaza din contul sau in contul dumneavoastra. Apoi faceti o operatiune de transfer bancar din contul dumneavoastra in contul copilului caruia vreti sa ii donati banii, cu suma pe care vreti sa o donati,si nu uitati sa treceti donatie la explicatia platii.. Asa aveti si o dovada ca ati primit pretul si rezolvati orice problema.

Si nu va faceti griji exheredarea nu este ilegala. Nu este o infractiune. O clauza de exheredare cuprinsa intr-un act este nula absolut, atata doar. Solutia data de noi este perfect legala.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
Dumneavoastra si cei de pe aici, credeti ca daca le vindem uzufructul cumparatorilor ( fetei noastre si prietenului acesteia) cu pretul trecut in act si binenteles tranzactia facuta prin banca este o solutie buna ?
Adica este fata mai in siguranta ?

Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
GAGIU1982, utilizator
Nu trebuie sa vindeti niciun uzufruct, fiti linistita. Cititi mesajul meu anterior, v-am dat cea mai simpla solutie. una extrem de eficienta. In fapt, va scapa de orice risc.
Domnule Brom cred ca d-voastra nu ati inteles ca actul sa incheiat deja, de acum 1 an de zile. Deci treaba cu plata pretului prin transfer bancar pica.
Alta ideea ar fi binevenita, si va multumesc pentru timpul acordat.

Poate, ma gandeam sa-i vindem uzufructul doar fetei (daca se poate), ca nu putem sa-i vindem si baiatului va dati seama (ne trezim si dati afara din casa). Ar putea fi asta o solutie buna ?
Ar fi fata mai acoperita ?

Alte discuții în legătură

Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ... BarbuViorica BarbuViorica Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Dovada unei sume de bani dati ca despagubire GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii au 2 copii (fata si baiat). Fetei si prietenului acesteia le-au vandut casa cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale. Dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)