avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Un copil a angajat un avocat
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Un copil a angajat un avocat

Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie iar sters mesajul) a angajat un avocat sa supravegheze cercetarea unei plangeri penale pe care a facut-o?

Va face o surpriza parintilor si le va oferi cadou factura trimisa de avocat sau va plati onorariul in etichete de pachete de guma de mestecat?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:28, 4 Decembrie 2014
Wikipedia a scris:

Conform lui Steve Gibson, costul unei investigații FBI asupra unei infracțiuni informatice se ridică la USD 200 000, ceea ce face FBI-ul să urmărească doar infracțiunile informatice foarte grave; dacă dauna este sub USD 5000 se consideră că nu s-a comis nicio infracțiune.

Banuiesc ca la noi ar fi ceva mai ieftin, dar nu inteleg de ce ar trebui alocate mii de euro de la buget ca sa investigheze cazuri de cont de Facebook spart sau e-mail de Yahoo spart.
Pentru ca o astfel de fapta constituie infractiune si se pedepseste confom legii penale.
Daca toti romanii carora li s-a spart e-mailul isi angajeaza avocati sa indemne autoritatile sa urmareasca penal fapta, politistii nici macar nu vor mai avea timp nici sa raspunda la apelurile de urgenta. Plus ca asta ar consuma toti banii alocati Politiei si procuraturii. De-aia ar trebui adoptat principiul oportunitatii: nu orice fapta de nimica trebuie urmarita penal, chiar daca e definita ca infractiune.
Daca ati fi presedintele statului si v-ar fi sparta adresa de e-mail privata ati considera ca ar trebui facuta o ancheta penala.
Asa cum toti cetatenii au drepturi egale exista o sansa egala la o ancheta penala.

Sa stiti ca politia isi cam face treaba in astfel de cazuri.
Nu ma refer la seful de post ca este si necompetent conform legii si nici nu se poate descurca singur...

Exista organe competente care se ocupa de astfel de cazuri.

Insa, nu se ocupa chiar in toate cazurile...decat daca se insista...as spune eu...din ceea ce stiu in mod precis...

Tanarul respectiv este un luptator si isi cunoaste drepturile. Fireste ca parintii stiu despre angajarea avocatei in speta.
Desi pe plan local politistul si procurorul de caz nu a considerat infractiune faptele expuse, DIICOT a considerat exact invers.
Astept cu interes si decizia inspectiei judiciare in privinta procurorului B-)

Alte discuții în legătură

Infractiune informatica? ContSters327384 ContSters327384 Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si ... (vezi toată discuția)
Pot să dau în judecată pe cineva care mă șantajează cu poze intime? menționez că nu știu cine este hackerul Pika2000 Pika2000 Sunt urmarita de o persoana care zice ca imi este vecin,mi-a spart toate chaturile wup si mess.Cum o pot opri? (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)