avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Un copil a angajat un avocat
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Un copil a angajat un avocat

Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie iar sters mesajul) a angajat un avocat sa supravegheze cercetarea unei plangeri penale pe care a facut-o?

Va face o surpriza parintilor si le va oferi cadou factura trimisa de avocat sau va plati onorariul in etichete de pachete de guma de mestecat?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:28, 4 Decembrie 2014
Eu am depus contestatia la judecatorie , nestiind ca nu are competenta sa judece cauza . Cand am aflat , era deja prea tarziu .
NCPP a scris:

Art. 16
Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale
(1) Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă:
a) fapta nu există;
b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;
c) nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea;
d) există o cauză justificativă sau de neimputabilitate;
e) lipseşte plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale;
f) a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică;
g) a fost retrasă plângerea prealabilă, în cazul infracţiunilor pentru care retragerea acesteia înlătură răspunderea penală, a intervenit împăcarea ori a fost încheiat un acord de mediere în condiţiile legii;
h) există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege;
i) există autoritate de lucru judecat;
j) a intervenit un transfer de proceduri cu un alt stat, potrivit legii.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. e) şi j), acţiunea penală poate fi pusă în mişcare ulterior, în condiţiile prevăzute de lege.

Art. 47
Excepţiile de necompetenţă
(1) Excepţia de necompetenţă materială sau după calitatea persoanei a instanţei inferioare celei competente potrivit legii poate fi invocată în tot cursul judecăţii, până la pronunţarea hotărârii definitive.
(2) Excepţia de necompetenţă materială sau după calitatea persoanei a instanţei superioare celei competente potrivit legii poate fi invocată până la începerea cercetării judecătoreşti.
(3) Excepţia de necompetenţă teritorială poate fi invocată în condiţiile alin. (2).
(4) Excepţiile de necompetenţă pot fi invocate din oficiu, de către procuror, de către persoana vătămată sau de către părţi.


Mai multe poti citi si singur pe [ link extern ] /
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune informatica? ContSters327384 ContSters327384 Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si ... (vezi toată discuția)
Pot să dau în judecată pe cineva care mă șantajează cu poze intime? menționez că nu știu cine este hackerul Pika2000 Pika2000 Sunt urmarita de o persoana care zice ca imi este vecin,mi-a spart toate chaturile wup si mess.Cum o pot opri? (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)