avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Iulie 2009
s-a amanat pe maine discutia cu seful (legat de salariul mediu pe unitate pt mamici).
Am inteles de la secretariat ca nu are de gand sa-mi dea banii.
In cat tinp de la solicitare trebuie sa-mi acorde salariul si daca nu cum ma pot deplasa la ITM pentru ca lucrez pana la 16. si acolo la ce departament sa fac sesizarea?
va multumesc.

Sesizarea se poate face si in scris sau on-line catre Corpul de Control al ITM.

"Ajutor! azi am depus solicitarea pt salariul mediu pe unitate pt nasterea copilului. Lucrez la patron si secretara i-a dat nr de inregistrare, iar eu am facut un xerox."
In cat timp de la depunerea cererii este obligat sa-mi dea banii.
cererea am depus-o cand m-am intors la lucru dupa cei doi ani de concediu. este adevarat ca pana la 3 ani am voie s-o depun?
URGENT!!~!!
Da, termenul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii copilului.
si in cat timp trebuie sa-mi acorde banii, pt. ca incearca sa ma convinga sa renunt la solicitare

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu dupa concediu maternal val_sorina val_sorina cun ma pot intoarce legal la acelasi loc de munca de unde am plecat in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Reintors din ccc pana la 2 ani - post restructurat olteanu gabriela olteanu gabriela buna ziua, in data de 26.10.2010 copilul meu a implinit varsta de 2 ani (vineri). pe data de 29.10.2010 am revenit la servici, am facut o adresa in care am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)