avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Iulie 2009
maine ma asteapta patronul, era foarte furios. cum imi permit asa ceva, de ce nu l-am intrebat pe el si ca nu-s la stat sa-mi permit asa ceva.
maine vrea sa ma faca cu apa si cu otet!
serval a scris:

maine ma asteapta patronul, era foarte furios. cum imi permit asa ceva, de ce nu l-am intrebat pe el si ca nu-s la stat sa-mi permit asa ceva.
maine vrea sa ma faca cu apa si cu otet!

Banuim care va fi reactia patronului ... Puteti sa-i comunicati care sunt variantele in cazul unui refuz din partea lui : sesizarea la ITM si/sau actiunea in instanta.
Buna ziua azi mi-am prezentat demisia sefului meu fara preaviz in baza art 79 alin 8 din codul munci in 2 exemplare dupa ce au fost semnate a luat exemplarele si a mai completat cu pixul "cu preaviz de 15 zile" acum ce ar fi de facut eu in orice caz nu mai vreau sa lucrez pentru el nici o zi.
Reveniti cu o notificare cu referire la demisa inregistrata cu nr.... si explicati exact motivul pentru care nu sunteti obligata sa prestati preavizul, adica care anume obligatii nu au fost indeplinite de angajator. Spuneti-i si ca veti depune si personal un exemplar al demisiei si al acestei notificari la ITM pentru a se face demersuriel necesare incheierii cartii de munca, in caz ca dansul nu tine cont de acest drept al dvs.
Multumesc de raspuns, intre timp am fost contactat de seful meu si mi-a zis sa reformulez cererea de demisie pentru a desface c.i.m. fara preaviz prin acordul ambelor parti.

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu dupa concediu maternal val_sorina val_sorina cun ma pot intoarce legal la acelasi loc de munca de unde am plecat in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Reintors din ccc pana la 2 ani - post restructurat olteanu gabriela olteanu gabriela buna ziua, in data de 26.10.2010 copilul meu a implinit varsta de 2 ani (vineri). pe data de 29.10.2010 am revenit la servici, am facut o adresa in care am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)