avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati

Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de care sufara uneori. In afara de o multime de prostii despre sfarsitul lumii aparea si o povestea care mi-a atras atentia
Aici puteti gasi povestea in engleza in ziarul "Santiago Times" din Santiago de Chile
[ link extern ] /
Pe scurt este vorba despre o carte pentru copiii de gradinita “Nicolás tiene dos papás” adica pe romaneste "Nicusor are doi tati" scrisa de miscarea pentru integrarea homosexualilor. In carte e prezentata familia lui Nicusor formata din cei doi tati si el si despre viata lui.
Problema adoptiilor de copii de cupluri homosexuale este extrem de discutata nu numai in Chile ci peste tot in lume.
Voi, ce parere aveti? Suneti pentru astfel de adoptii? Sunteti impotriva lor?

P.S. Imi doresc o discutie civilizata si cu argumente.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:44, 15 Februarie 2015
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multi din marii filosofi din antichitate erau homosexuali, dar moda a disparut, nu vi se pare ciudat? Schimbarile de sex nu se fac dupa o toana ci dupa investigatii care arata ca acea schimbare e necesara din motive phihologice+medicale. Tocmai ca gandesc si de aia mi se pare si mai inacceptabil ca ceva anormal sa fie impus majoritatii. Mi se pare anormal sa te declari minoritate si sa ai privilegii. Mi se pare gretos sa vad doi barbati care se saruta si probabil unul din ei ar trebui sa faca schimbare de sex dar atunci despre ce vorbim? Tot despre o deviatie. Copii au dreptul prin nastere la o mama si un tata, cand sunt incredintati unui cuplu homosexual dreptul lor e lezat, dreptul la o viata conform naturii. Daca mai tarziu aleg altceva atunci e vorba de liber arbitru, dar un copilas nu are discernamant, nu stie ce e mai bine pentru el. Normele morale nu se schimba ci incep sa dispara din pacate.
In lumea in care traim cred ca da. Am vazut copii traind mult mai fericiti intr-un cuplu de homosexuali decat multi altii intr-o familie cu probleme de alcool, etc. Pana la urma e o dereglare, de sanatate, la acesti oameni, dar care nu-i face cu nimic inferiori noua, celorlalti. Nici educatia nu poate influenta orientarea sexuala asa ca ... de ce nu ?
Legat de manipularea genetica exista multe controverse. In ce priveste infierea unui copil de catre un cuplu diferit de morala crestina, cred ca trebuie sa ne gandim si la ce va simti copilul cand societatea va afla.
Practic natura a creat conditii tuturor fiintelor de a-si perpetua specia (asexuat, bisexuat monogam, poligam, ca pestii, ca iepurii, ca gainile, ca furnicile, ca euglena verde, ca ....., In cazul oamenilor copilul nu e realizat prin dragoste si intelegere ci prin sex (intre doua persoane de sex opus). Majoritatea stiu insa ca procreerea e mai dificila pentru femeie. In afara unor clipe, de obicei placute, barbatul poate oferi doar ...sustinere morala
Problemele adevarate ale cuplului apar in cresterea si educarea viitorului cetatean. Separand procreerea de restul „activitatii”, „parintii” de acelasi sex pot fi mai buni decat multi dintre cei „obisnuiti”. Daca nu ne gandim la reactia societatii nu vad nici o problema.
Legat de cuplurile de acelasi sex eu cred ca societatea e datoare sa-si schimbe abordarea. Asta insa necesita efort.
Casatoria legala e un contract fara legatura cu sexul, deci statul trebuie sa se delimiteze de acest aspect. Probabil intr-un viitor cat mai apropiat cresterea unui copil ca si alte activitati cum ar fi realizarea de bunuri in comun de catre orice grup (asociati), va deveni ceva normal. Pana atunci dezbaterile cu argumente pro si contra, ne pot convinge sau ne pot diviza.
Parerea mea e sa separam mai intai relatiile sexuale de relatiile de colaborare si „buna vecinatate” dintre parteneri de orice fel si vedem altfel lucrurile!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna Olimiha, gresiti profund. Copii au nevoie de o mama si un tata dar nu conteaza sexul lor. Pana la o varsta copiii nici nu pricep macar diferenta de sex si nici nu ii intereseaza. Dragostea o pricep si o simt. Chiar credeti ca un barbat nu isi poate iubi copilul exact ca o mama? Sigur sunt mai multi tati nesimtiti decat mame dar iubirea nu este o lege fixa a naturii. Si mie mi se pare inca deplasat sa vad doi barbati sarutand-se. Asta nu inseamna decat ca undeva in subconstientul meu inca mai exista superstitii, dar incerc sa ma educ, sa imi reprim impulsul. Nu ati studiat de loc genetica. Ea ne spune ca sexul de baza este cel feminin. Barbatul este o mutatie a femei. Nu exista barbat 100% sau femeie 100%. Educatia ne spune sa iubim sexul celalalt, nu pe acelasi. Dar unii simt altceva sau alti experimenteaza. E dreptul lor sa incerce ce vor, iar societatea trebuie sa ii accepte. Conform statisticilor din america 3,8% din populatie sunt declarati gay, iar studiile indica un procent de 1,2 -5,6% functie de tara. (1 din 20-25). Puteti calcula statistic cati dintre prieteni sau colegi sunt gay, chiar daca le este rusine inca sa o declare.
E foarte interesant de observat cum nici una dintre postările din ultimele două pagini și jumătate nu spun nimic despre copil...

Oare nu ar trebui ca discuția să se poarte în jurul creșterii și educării lui Nicușor și mai puțin în jurul ideii de hetero- sau homo-sexualitate a celor care îl cresc?

După cum spuneam în postarea de pe pagina 1: răspunsul la problema pusă în discuție ar trebui să fie susținută de studii psihiatrice, socioloice și pedagogice și în nici un caz de emoțiile de moment ale unuia sau altuia care se informează doar de la televizor.

Alte discuții în legătură

Legea antidiscriminare const_be const_be Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)