unika01 a scris:
... sa decida in deplina cunostinta de cauza atat botezul cat si orientarea sa sexuala.
Și totuși, ar trebui să facem o distincție între cele două aspecte.
Nu toți homosexualii au decis să fie așa la fel cum nu toți heterosexualii au ales asta.
Orientarea sexuală chiar nu e o problemă de decizie personală care poate fi exprimată în urma atingerii unui nivel de educație la fel cum e opțiunea de a fi sau nu botezat.
O altă orientare sexuală decât cea fiziologic normală în scopul procreerii e o deviație de comporament care are cauze ce pot fi foarte ușor încadrate printre cele patologice.
Chiar dacă asta nu înseamnă în nici un fel că acei oameni trebuie marginalizați sau discriminați e foarte clar că oricât de mult am „evolua” și ne-am „maturiza” ei vor rămâne o categorie aparte pentru care acel comportament va reprezenta în relația lor cu societatea un complex de handicapuri (poate fi văzut ca un handicap, printre altele, inclusiv faptul că nu pot avea proprii lor copii).
Problema se pune dacă acel complex de handicapuri ar influența, și în ce fel, evoluția unui copil crescut și educat de un asemenea cuplu.
După părerea mea indiferent cât de iubit, bine îngrijit și bine educat ar fi copilul respectiv de acei părinți el va avea de suferit într-o oarecare măsură datorită reacțiilor societății, oricare ar fi aceasta (de la noi sau de oriunde altundeva).
Nu mi-e clar dacă în interacțiunea cu societatea ar avea mai mult de suferit un copil crescut la orfelinat sau un copil crescut de un cuplu de homosexuali. Probabil că ambii ar avea de suferit, chiar dacă din rațiuni diferite.