avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare religioasa

Buna ziua,

Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta.

Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe considerente religioase reprezinta discriminare?

Ce date am:
1) Biserica Ortodoxa Romana este o institutie de utilitate publica, dar autonoma fata de Stat.
2) Discriminarea religioasă are loc atunci când cineva este refuzat la ............ servicii publice și facilități, precum și loc public pentru exercitarea lor și dreptul lor la libertate religioasă
3) In 2013 Guvernul Romaniei a decis ca religia este un serviciu public esential fara de care primariile nu pot functiona.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
Caligula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caligula , utilizator 19:06, 1 Iunie 2017
daca tot santeti atei la ce sa-l mai botezati lasati-l s-a creasca ca oricum nu-l ajuta la nimik ca altcineva crede sau nu crede in locul lui ! cand va fi mare copilul poate decide ;poate ramane ateu sau poate se boteaza atunci si nu mai are nevoie nici de nasi ! conform bibliei botezul este "Marturisirea unui cuget curat" de catre persoana ce urmeaza a fi botezata . In ce priveste statul si biserica ,nu incalca nici o lege prin faptul ca nu vrea sa-l boteze daca nu respectati ritualul ,cand vrei sa intrii intro comunitate trebuie sa-i respecti statutul altfel nu intri , cauti alta comunitate a haosului unde regula este ca nu-i nici o regula !
Este vorba de dogma ! Dogma cere ca nasii de botez sa cunoasca in ce se baga, care sunt atributiile lor de-a lungul vietii in raport cu pruncul. Ma refer aici la atributii d.p.d.v. crestin: sunt un fel de parinti spirituali, avand obligatia ca ei sa implice in formarea spirituala a pruncului in spiritul ortodoxiei. La botez nasii accepta sa se lepede de satana si se supun unui juramant in fata lui Dumnezeu ...
Nu poti forta o biserica sa-si schimbe dogma ! Este ca si cum i-ai spune lui Hristos ca tu nu vrei toata masura crestinismului si ca a venit sa se rastigneasca de pomana!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
ionel-s, utilizator
filipf16 a scris:

daca tot santeti atei la ce sa-l mai botezati lasati-l s-a creasca ca oricum nu-l ajuta la nimik ca altcineva crede sau nu crede in locul lui ! cand va fi mare copilul poate decide ;poate ramane ateu sau poate se boteaza atunci si nu mai are nevoie nici de nasi ! conform bibliei botezul este "Marturisirea unui cuget curat" de catre persoana ce urmeaza a fi botezata . In ce priveste statul si biserica ,nu incalca nici o lege prin faptul ca nu vrea sa-l boteze daca nu respectati ritualul ,cand vrei sa intrii intro comunitate trebuie sa-i respecti statutul altfel nu intri , cauti alta comunitate a haosului unde regula este ca nu-i nici o regula !

Pruncul poate fi botezat ortodox fara probleme si nu conteaza nasii asa cum nu conteaza stramosii...pagani...

Preotul nu ar fi trebuit sa refuze botezul copilului.
Copilui este nevinovat.

ionel-s a scris:

Este vorba de dogma ! Dogma cere ca nasii de botez sa cunoasca in ce se baga, care sunt atributiile lor de-a lungul vietii in raport cu pruncul. Ma refer aici la atributii d.p.d.v. crestin: sunt un fel de parinti spirituali, avand obligatia ca ei sa implice in formarea spirituala a pruncului in spiritul ortodoxiei. La botez nasii accepta sa se lepede de satana si se supun unui juramant in fata lui Dumnezeu ...
Nu poti forta o biserica sa-si schimbe dogma ! Este ca si cum i-ai spune lui Hristos ca tu nu vrei toata masura crestinismului si ca a venit sa se rastigneasca de pomana!

In fapt, nu intotdeauna nasii respecta traditia.
Botezul este ceva personal...si nu cred ca se poate incalca dogma pentru ca nubstiu cine este strain de religie...

Nicaieri nu cred ca scrie ca un prunc nu poate fi botezat...
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Redman a scris:

Referitor la nasi. Este bine de stiut rolul nasilor. Nu este doar un obicei nu este doar cineva care trimite cadouri, mai important este ca nasii sunt (ar trebui) responsabili, pentru viata copilului, atat in cazul unui deces a parintilor, cat si responsabili, pentru viata spirituala a copilului. Avand in vedere responsabilitatea nasilor pentru viata spirituala a copilului, este ilogic ca nasii sa fie atei..

ma uit , citesc si ma apuca rasul.... traim intr-un stat guvernat de legi. in care lege din connstitutia romaniei sau din alte chestii de drept scrie ca un nas de botez, care e o chestie pur religioasa, raspunde in fata legii pentru dezvoltarea ulterioara a unui copil? mai oameni buni treziti-va la realitate...
e ca situatia din trafic, toti ar trebui sa ne comportam , moral, in spiritul legii, dar cati fac asta?
aici vorbim strict pe lege, nu cum ne place npua, ortodocsi, catolici , atei, sectanti, musulmani hindusi sau mai stiu eu ce religie inventata din nevoia de a da vina pe cineva pentru lucrurile care ne depasesc puterea de intelegere la acel moment...
doar la noi in tara se pare ca biserica e mai presus de lege... e pur si simplu discriminare. esti biserica in statul roman, te supui legilor. e discriminare pura. daca eu sunt musulman si vreau sa botez un crestin ortodox e treaba mea si a parintilor acelui copil. pana la urma religia ii revine copilului nu mie, iar el la 18 ani poate alege pe ce drum ``spiritual`` sa mearga, deci faptul ca il botezi cand habar nu are pe ce lume se afla e irelevant. Pana si Isus a fost botezat la 30 de ani , la maturitate deplina... dar hai cu indoctrinarile... uff ce ne mai place...

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)