Redman a scris:
Referitor la nasi. Este bine de stiut rolul nasilor. Nu este doar un obicei nu este doar cineva care trimite cadouri, mai important este ca nasii sunt (ar trebui) responsabili, pentru viata copilului, atat in cazul unui deces a parintilor, cat si responsabili, pentru viata spirituala a copilului. Avand in vedere responsabilitatea nasilor pentru viata spirituala a copilului, este ilogic ca nasii sa fie atei..
ma uit , citesc si ma apuca rasul.... traim intr-un stat guvernat de legi. in care lege din connstitutia romaniei sau din alte chestii de drept scrie ca un nas de botez, care e o chestie pur religioasa, raspunde in fata legii pentru dezvoltarea ulterioara a unui copil? mai oameni buni treziti-va la realitate...
e ca situatia din trafic, toti ar trebui sa ne comportam , moral, in spiritul legii, dar cati fac asta?
aici vorbim strict pe lege, nu cum ne place npua, ortodocsi, catolici , atei, sectanti, musulmani hindusi sau mai stiu eu ce religie inventata din nevoia de a da vina pe cineva pentru lucrurile care ne depasesc puterea de intelegere la acel moment...
doar la noi in tara se pare ca biserica e mai presus de lege... e pur si simplu discriminare. esti biserica in statul roman, te supui legilor. e discriminare pura. daca eu sunt musulman si vreau sa botez un crestin ortodox e treaba mea si a parintilor acelui copil. pana la urma religia ii revine copilului nu mie, iar el la 18 ani poate alege pe ce drum ``spiritual`` sa mearga, deci faptul ca il botezi cand habar nu are pe ce lume se afla e irelevant. Pana si Isus a fost botezat la 30 de ani , la maturitate deplina... dar hai cu indoctrinarile... uff ce ne mai place...