Din pacate unii colegi de forum fac o confuzie: problema nu se pune daca copilul sa fie botezat sau nu. El are tot dreptul asta. Problema se pune de catre cine.
Chiar daca nu se gasesc nasi, in normele canonice ale Bisericii este prevazuta si aceasta situatie.
La fel cum la scoala materia nu-i poate fi predata de oricine, tot asa si la biserica. Nasul este cel care afirma ca "crede intr-unul Dumnezeu" si tot ceea ce prevede crezul si, in cazul de fata, tot el este cel care afirma ca nu crede.
Fireste, oricine poate afirma orice, in Biserica nu se fac investigatii cu poligraful.
Sylvian2010 a scris:
doar nu i-au murit parintii sa il creasca nasii asta daca il cresc nasii neavand rude. cati dintre voi stati sau ati stat cu nasii zi de zi astfel incat sa va influenteze in vreun fel viata?
Eu.
Dupa ce mi-au murit parintii, nasii de botez ai surorii mele ne-au ajutat atat cat le-au permis posibilitatile.
De asemenea, nasii de cununie ai mei si ai sotiei mele ne-au ajutat atunci cand am avut dificultati ca pe proprii copii.