QED a scris:
1. De ce doriti sa botezati un copil intr-o religie in care nu credeti? N-are niciun sens...
2. Se gaseste usor un preot (nu neaparat ortodox, banuiesc ca pentru dvs e cam acelasi lucru si la catolici, musulmani etc si cred ca nici pentru parinti nu e prea important sa fie neaparat la ortodocsi) care sa faca botezul in conditiile precizate de dvs, mai ales daca nu-i spuneti despre orientarea dvs. Faptul ca mergeti atat de departe pana la a cosulta legi si avocati ma face sa cred ca aveti ceva personal cu acel preot care v-a refuzat, caz in care v-as recomanda sa rezolvati lucrurile direct cu el, barbateste.
1.
a) din spirit liberal dar democratic; respect si lupt pentru
dreptul la credinta;
b) din respect fata de traditie si fata de semeni; am rude si apropiati care cred in acest lucruri si isi doresc ca eu sa le respect;
c) pentru ca a nu fi botezat in Romania echivaleaza cu un handicap spiritual major; cum va putea acel copil sa fie moral daca nu are niciun Dumnezeu? Poate ca va considera ca este OK pedofilia. Credeti ca exagerez? Va pot oferi link-uri multe in acest sens. Dar mai bine cititi si cateva dintre mesajele de pe acest thread sau interesati-va de petitia adresata lui Iohannis pentru convertirea la crestiniism, "pentru a fi cu adevarat presedintele romanilor";
d) din acelasi motiv pentru care pe 25 decembrie oameni care nu cred in Mos Craciun sunt dispusi sa-si puna un costum rosu, o barba falsa, sa-si traga pe umar un sac plin de dulciuri & jucarii si sa strige HO-HO-HO!: pentru a face un "suflet" fericit. Dorinta de a face bine nu este o virtute exclusivista.
QED a scris:
2. .Se gaseste usor un preot (nu neaparat ortodox, banuiesc ca pentru dvs e cam acelasi lucru si la catolici, musulmani etc si cred ca nici pentru parinti nu e prea important sa fie neaparat la ortodocsi) care sa faca botezul in conditiile precizate de dvs
Nu trebuie sa banuiti nimic pentru mine si pentru parinti/fini pentru ca am fost destul de clar si am precizat deja ca toti din jurul meu, dar cel mai important: finii, sunt crestin-ortodocsi. Deci neaparat ortodox, nu cum spuneti dumneavostra. Pentru ei este important acest lucru. ...Chiar si pentru mine este important, pentru ca cea mai mare parte din contributia mea involuntra se indrepta in acea directie si nu in celelalte specificate de catre dumnevoastra. Doresc sa mi se intoarca serviciul, mai ales ca acesta este, mai nou, un serviciu public esential. Cer prea mult?
Nu imi permit sa cred ca faceti aluzie la faptul ca un preot de confesiune diferita de cea crestin-ortodoxa ar avea o disponibilitatea mai mare de a incalca reguli si cutume interne.
QED a scris:
...mai ales daca nu-i spuneti despre orientarea dvs
Sigur ca aici trebuie sa intre mai multe lucruri pe care trebuie sa le ascundem. Spre exemplu, puteati foarte bine sa va referiti si la orientarea sexuala ca si asta este un criteriu decisiv.
Vedeti dumneavoastra, intr-un mod nefericit ati gasit singur unul dintre raspunsurile pentru intrabarile de la punctul 1 :). Traim intr-o tara in care trebuie "sa mergem pe burta", cum se spune. Ce m-as fi facut daca eram persoana publica si imi exprimam orientarea intr-un mod la fel de public? Faptul ca pe usile bisericilor nu se afla chipul meu cu indemnul "Wanted" ar trebui sa ma multumesca?
De fapt asta a si stat la baza intrebarii mele initiale: si daca imi fac publica orientarea ce?
De ce trebuie sa am sanse mai mari daca nu spun nimic? Nu mi se pare normal.
QED a scris:
Faptul ca mergeti atat de departe pana la a cosulta legi si avocati ma face sa cred ca aveti ceva personal cu acel preot care v-a refuzat, caz in care v-as recomanda sa rezolvati lucrurile direct cu el, barbateste.
Nu am scris nicaieri ca am fost refuzat. Consult legi si avocati pentru a sti daca pot aparea situatii in care mi se incalca drepturi si, in caz afirmativ, ce trebuie sa fac mai departe. Eu am cerut consultare strict pe parte legala. Nu e vina mea ca primesc si sfaturi de ordin moral. Evident ca voi incerca sa rezolv direct cu un preot un eventual conflict, insa motivul pentru care am scris aici credeam ca este evident: ce se intampla atunci cand nu rezolv nimic cu preotul sau alte fete bisericesti? Nici nu cred ca as fi de condamnat daca disponibilitatea mea in negocieri pentru drepturi cetatenesti este scazuta. Nu vreau sa ma rog de cineva sa nu mai incalce legea sau, mai rau, sa dau spaga pentru asta.