avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare religioasa

Buna ziua,

Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta.

Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe considerente religioase reprezinta discriminare?

Ce date am:
1) Biserica Ortodoxa Romana este o institutie de utilitate publica, dar autonoma fata de Stat.
2) Discriminarea religioasă are loc atunci când cineva este refuzat la ............ servicii publice și facilități, precum și loc public pentru exercitarea lor și dreptul lor la libertate religioasă
3) In 2013 Guvernul Romaniei a decis ca religia este un serviciu public esential fara de care primariile nu pot functiona.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
Caligula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caligula , utilizator 19:06, 1 Iunie 2017
İata si executorii judecatoresti...

[ link extern ]
ionel-s

domnule Ionel.. parintii vor sa boteze acel copil si au nevoie de nasi. Nasul e problema in discutie. te oferi tu sa fii nas in conditiile in care biserica te va jupui de viu ca taxe? in conditiile in care vei avea grija de acel copil din placere si nu din obligatie religioasa? sau esti doar un alt fanatic religios gata sa inceapa un jihad?

nimeni nu e mai presus de lege !!! nu exista dogme.. auzi la el dogme. e corecta dogma asta dupa care te ghidezi tu in viata in cazului unui nou nascut care moare inainte de botez? sa nu il poti inmormanta ca nu e crestin cu toate ca poate parintii sai sunt cei mai fanatici crestini ortodocsi? Ce vina ar avea acel copil? de ce e pagan plin de pacate cand inca nu a scos capul in lume? doar ca s-a nascut in ``pacat``? de ce a lasat dumnezeu atunci procreerea prin pacat si ne spune noua sa ne in multim ca rchela?? lasa-ne cu sfaturi d-astea popesti si vorbeste pe lege. multumesc.. chiar m-am aprins acum cand vad cum apar tot felul de religiosi. sa iti mai dau exemplu de babe care se inchina in autobuz cand trec prin dreptul bisericii si 30 de sec mai tarziu cand soferul pune o frana si e busculada in autobuz se adreseaza unei fetite, ``fa ce dracu faci, nu poti sa te tii?? ``
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
ursulici

am parcurs cu interes toate randurile scrise de domnia voastra. daca citeati ce a scris acel nas cu problema , nu isi mai avea rost toata polologia scrisa. omul a scris clar si citet: va respecta toate regulile, spune crezul, scuipa in directia care trebuie, este serios, se leapada de satana. deci respectul va exista.. nu mai cititi doar ce va convine exact ca religiosii :)
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Adica... userul vrea sa crestineze un copil ca apoi, in calitate de ghid spiritual al sau si ateu, sa-l duca spre ateism... hmmm... logic... nicio bataie de joc nicaieri, sigur. :)) Copilul ala e norocos!
Fara suparare, dar va cam bateti joc de copilul ala expunand propriile frustrari si aratand cat de superficial doriti sa faceti cele lumesti fara a crede in ele. Asa va simti ca trebuie sa ia premiul intai si sa mearga la scoala!! Ca face lumea!

E mult mai adanca problema si nu vad legatura cu biserica.
Din taina sfantului botez:

"Ca să facă mărturisirea de credintă, nasului i se cere să fie bun credincios, să fie mai în vârstă ; de asemenea, sa fie de acelas sex cu pruncul care se botează. Părintii pruncului nu pot fi nasi. Este bine ca pentru fiecare nou botezat să fie numai un nas.

Nasul are îndatorirea sa îngrijească de viata sufletească a finului său, învătându-l, la vremea cuvenită, adevărurile dreptei noastre credinte spre a face din el un bun credincios, mădular sănătos al Sfintei Biserici. Dar si finul este dator cu ascultare si cu respect fată de nas, în aceeasi măsură cum îi ascultă pe părintii săi trupesti."

[ link extern ]

Este si acesta un fenomen, de a lupta singura institutie divino-umana de morala din Tara.
Deci preotul i-a spus nasului ca trebuie sa devina crestin practicant, adica sa se si boteze daca nu-i botezat...De aici a inceput totul..
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
ionel-s, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)