avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este permis sa prestezi un job full-time simultan cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este permis sa prestezi un job full-time simultan cu altele part-time?

Va salut.As dori sa stiu daca este posibil sa lucrez cu forme legale intr-un post de 8 ore si sa am si alt job tot cu forme legale dar cu durata redusa de lucru.(2 ore).Mentionez ca ambele joburi sunt in domeniul privat la firme diferite si programul imi permite sa le prestez pe amandoua fara ca activitatea mea sa aiba de suferit la niciunul din cele doua posturi.Ma intereseaza si daca imi cresc contributiile la asigurarile sociale in raport cu cele 10 ore lucrate zilnic,precum si baza legala referitor la speta ce v-am supus-o atentiei.Cu multumiri si consideratie.Gabriel PODARU.
Cel mai recent răspuns: R.ony , utilizator 13:46, 10 Ianuarie 2018
Dincolo de considerentele generale, revin: "Curtea a constatat nulitatea acestei clauze", din motive de incalcare a Constitutiei.
Nici jurisrudenta (mentionata de Dvs.) si nici doctrina (mentionata de mine) nu sunt izvor de drept, dar, dupa parerea mea, inserarea unei clauze de exclusivitate in Regulamentul intern, CIM etc. este contrara Constitutiei. Ramane in discutie prevederea mentionata de mine din Legea concurentei neloiale, dar si acolo se vorbeste despre "salariatul exclusiv", formulare contrara libertatii muncii din Constitutie.

Putem discuta de "fidelitate" in privinta transmiterii secretelor comerciale, ceea ce devine greu de dovedit de catre angajator... dar nu imposibil

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
horatiusasu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Din tot ce s-a discutat aici se poate face un rezumat astfel incat sa se inteleaga si de catre cei care nu au studii juridice?

Personal am inteles asa:

Pentru ca un angajat sa nu il concureze pe angajatorul sau este nevoie sa existe in regulamentul intern sau in CIM interdictie expresa.
In exemplul dat de mine angajatorul care comercializeaza berea 1 sa precizeze in RI sau CIM ca angajatul nu are voie sa il concureze prin activitati care presupun comercializarea altei beri in raza in care isi desfasoara activitatea angajatorul.
Poate ca angajatorul nu are exclusivtate pt berea 1 . In acest caz poate preciza sa nu se comercializeze nici macar berea 1?

Am retinut corect ideea sau imi scapa ceva?
Eu raman la parerea ca interdictia de cumul de functii este contrara Constitutiei si Codului muncii, art. 35
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Clauza de fidelitate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poate clauza de fidelitata stipulata de Codul Muncii, ca si obligatie a angajatului, sa fie interpretata ca si [b]clauza de incompatibilitate a ... (vezi toată discuția)
Clauza fidelitate alienware alienware Ma poate ajuta cineva cu o detaliere a acestei clauze? Trebuie sa semnez un act in care este mentionata si nu stiu exact ce inseamna. Din ce am citit in ... (vezi toată discuția)
Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)