Intr-un topic mai vechi scriam:
"Mama mea a facut cere la primarie in termenul stabilit de lege sa-i fie restituit pamantul in sup .de 1.5 h,conform anexei 3 .Nu cunostem motivul dar comisia de fond funciar a eliberat un Titlu de propietate pe numele surori mamei mele in care a inclus si suprafata mamei mele.Sora mamei a facut act de vanzare cumparare cu fata ei si .......uite ca mama mea a ramas fara terenul care i s-ar fi cuvenit.
Am vorbit la primarie,primarul foarte amabil a cercetat actele si a constatat ca acea comisie a facut o ilegalitate ,drept urmare m-a sfatuit sa dau in judecata comisia si primaria va pune la dispozitia instantei actele care sa dovedeasca ca mama mea are dreptate si va fi repusa in drepturi.
Am actionat comisia si nepoata in judecata,comisia a recunoscut in scris ca s-a facut o eroare,dar acum nepoata invoca"exceptia de ordine publica a prescriptiei dreptului material la actiune,solicitand respingerea cereri pentru neformularea acesteia in termenul legal de prescriptie de 3 ani."
Dupa un an si doua luni vine si decizia:
Daca nu ai posibilitati sa iei avocat ,esti din oficiu "perdant".
Iata decizia la procesul de care vorbeam ,cu toate ca primaria a emis o hartie in care arata ca a gresit atunci cand a emis titlul de propietate doar pe NUMELE sorei mamei.
Pentru instanta nu a fost elocvent un raspuns oficial venit de la Primarie ,care este organ al statului ,cel care a eliberat documentul ,ci probabil doar chichite avocatesti sunt maximale in instanta.
03.11.2014 Hotarâre - nr.
respinge excepţiile invocate. Respinge acţiunea reclamantei. Admite-n parte cererea de intervenţie. Respiunge cererea de intervenţie privind constatarea dreptului de proprietate asupra terenului de 1000 mp, ca fiind lipsită de interes. Obligă reclamanta să-i plătească pârâtei, suma de 500 lei, iar intervenientei suma de 250 lei, cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunikcare, ce se depune la Judecătorie. Pronunţată în şedinţă publică,3.11.2014
Primaria recunoaste ca mama a fost" omisa "din cauza volumului mare din acea perioada si instanta decide ca nu are dreptul.
BRAVO !!!
De facut apel nici vorba ,nu am bani.o sa le platesc cheltuielile de judecata,dar va intreb cum sa procedez sa trimit acest dosar la DNA.poate cei de acolo se vor sesiza si vor face lumina si in acest caz..
Cand fac copie la dosar, daca imi dati o adresa va trimit o copie.Sincer daca avem avocat nu pierdeam.
Un singur lucru va intreb.Daca primaria recunaste scris intr-un act oficial trimis la judecatorie ca mama mea a fost ,spun ei ,omisa din Titlu (eu cred ca la vremea respectiva au omis-o intentionat),judecatorul,judecatoarea nu ar trebui sa ia in calcul asta?Dreptul la propietate al fiecarui cetatean roman,ca este el intelectual,taran,muncitor este GARANTAT prin constitutie?
Mama mea nu a renuntat la dreptul ei niciodata.Singura ei vina este ca nu s-a prezentat la proces cand a fost chemata la interogatoriu.Are 83 de ani si procesul a fost la Costesti Arges ,ea locuieste in Bucuresti.Am inteles ca toate intrebarile care i-ar fi fost puse ,pentru ca nu s-a prezentat au fost in favoarea paratei.
Cam atat.O sa va sriu si motivarea care inca nu a venit cu toate ca deciazia a fost in 03.11.2014.
Mai astept sa soseasca,oare asa greu vine ,a trecut deja o luna si nu am primit nimic.
Oricum o sa incerc si la DNA chiar daca nu fac nimic,poate trezesc un interes pentru cei care judeca si se joaca cu proprietatile altora.
Va multumesc frumos,
Când a fost chemată mama la interogatoriu trebuia să trimiteți o notă în scris instanței cu motivele pentru care nu se poate deplasa.
De multe ori se pierde din cauza unei proaste comunicări între instanță și părți.
Menționați mereu actul depus de primărie prin care aceasta recunoaște că a greșit la eliberarea acelui titlu.
Totuși, primăria prin reprezentantul ei a mai depus și alte acte și a chemat în proces și alte persoane. Deci se pare că pe lângă acel act de recunoaștere a mai făcut și alte acte despre care nu știți.
Dacă nu aveți avocat nu sunteți perdant din start dar aveți totuși sanse mult mai mici de reușită tocmai pentru că nu reușiți să înpliniți actele cerute de instanță și nici să propuneți probele prin care să vă dovediți pretențiile sau apărările.
Asta este valabil oriunde în lume, deci nu trebuie să vă considerați neîndreptățit.
Fiecare are datoria să-și ia măsurile necesare și să facă toate demersurile pentru a-și conduce procesul cu profesionalism.
Spuneți că judecătorul s-a jucat cu proprietatea mamei D-voastră. Oare nu v-ați jucat cu acea proprietate chiar D-voastră când nu ați luat în serios acest proces și când nu ați făcut nimic atunci când mama D-voastră a fost chemată personal la interogatoriu? Puteați foarte bine trimite o notă prin care să arătați că nu se poate deplasa.
Mai mult, dacă nu puteați angaja un avocat puteați să fiți reprezentatul mamei D-voastră și să participați personal la cel proces măcar să vedeți despre ce e vorba.
DNA-ul se opupă de infracțiuni, iar aici nu e vorba de nici o infracțiune ci de neluarea în serios a unui proces.
Este parerea Dvs si o respect.
Primaria nu a chemat pe nimeni,parata la sfatul avocatul ei a facut o cerere de interventie a doi frati,oricum nu stiu ce rost avea ,dar stia ca mama nu se poate deplasa.Asa a castigat.
Eu doar invoc dreptul de proprietate ,care spunem cu toti ,sus si tare,ESTE COSFINTIT PRIN CONSTUITUTIE.
Sa creada fraierii acest lucru,eu unul m-am lamurit.Probabil peste o suta de ani vom fi siguri de acest lucru.
Cum catalogati Dvs omiterea mamei din Titlul de propietate?Daca iei dreptul de proprietate cu buna stiinta unei persoane nu este o infractiune?
Va multumesc frumos,
Apelati urgent!!! la o consultatie cu un avocat, pana nu este prea tarziu, cat inca sunteti in cadrul termenului pentru apel si daca nu ati depasit! Trebuie vazuta data comunicarii hotararii si de la acea data socotiti 30 de zile. O consultatie la avocat va costa mai putin decat cheltuielile de judecata pe care ar trebui sa le platiti, daca nu profitati de sansa apelului. Daca mama dumneavoastra a avut cerere depusa la comisia locala, aveti sanse mari. Judecarea apelului poate schimba in totalitate hotararea instantei!!!
DNA se ocupa de cazuri de coruptie, gen foloase necuvenite, luare de mita... Oricum cu DNA-ul nu obtineti pamantul inapoi...si pierdeti timp!
Nu-si mai au rostul „politeturi” gen: erori, cu profund respect, etc. Cu avocat sau fara, daca era vorba de un judecator supus legii si numai legii, indiferent de sustineri si probe, situatia era simpla (daca cele relatate de dvs sunt reale).
Intr-o tara normala astfel de „hotarari” sunt fapte penale. Daca exista un sistem de „protectie interna” astfel de „judecatori” erau inlaturati din magistratura pentru ca-si fac de ras, colegii, meseria si statul pe care il reprezinta, incalcandu-si grosolan juramantul depus la investire.
Fie constata ca sora hrapareata a uitat ca n-a fost si nu e proprietarul acelui teren, fie se dovedea reaua-credinta, instanta era obligata sa restabileasca domnia legii dupa cantarirea probelor. Principiile pe care se bazeaza dreptul modern impun judecatorul ca „expert de totala buna-credinta in litera si spiritul legii”. Nu e un intelept care apreciaza conform propriei experiente, nu e un ghicitor in stele, nu ne joaca viata si averea la alba-neagra, ci aplica legea independent si impartial. Dreptul e o stiinta, nu un joc de noroc.
In Romania nu s-au inteles multe „amanunte esentiale” in aplicarea legii. S-au creat chiar grupari (prietenii) intre judecatori, procurori si avocati, de care nu poate trece nimeni. Nu stiu cat va mai dura si mitul DNA, dar nici acum nu are dreptul sa rejudece hotarari ale instantelor. V-ati adresa degeaba Parchetului chiar daca ati putea dovedi fapte cu caracter penal ale unor judecatori. Inca primeaza „imaginea justitiei” iar judecatorul e considerat un zeu care ignora sau foloseste legea dupa bunul sau plac.
Am asistat la pledoarii excelente (cu argumente temeinice in fapt si trimiteri la legi precise) ale unor avocati care au pierdut procese in fata unor colegi fara argumente, sustinuti insa pe fata de judecator. Asa ca: inainte de a va angaja avocat trebuie sa va asigurati ca are trecere la judecatorul cauzei.
Nu v-ar folosi sa trimiteti cuiva dosarul cauzei. Si eu cunosc destule situatii care par absurde in ochii oricarui om normal, dar in fapt judecatorul nu raspunde de efectele hotararilor sale. Nu e descurajat sa repete „erorile” iar o „eroare bine plasata” poate aduce nu numai relatii, ci si alte foloase.
Daca inspectia judiciara din cadrul CSM sau un alt organism de protectie interna, nu va renunta la „apararea independentei justitiei” si va apara drepturile justitiabililor in fata unor judecatori aroganti, corupti, sau incompetenti nu vom putea face altceva decat sa ne lamentam inutil sau sa le acordam „acatiste”.
In opinia mea ar fi o mare greseala incercarea de a ne face singuri dreptate sau sa discreditam justitia mai mult decat o fac unii judecatori. Solutia corecta si moderna e sa prezumam ca judecatorul e reprezentantul statului care aplica legea independent si impartial si sa ne supunem hotararilor ramase definitive si irevocabile#-o