Inteleg ca ati luat hotararea de pe situl judecatoriei, dar nu ati primit motivarea scrisa. Valorea bunului a depasit 100.000 si calea de atac e apelul. Urmeaza sa depuneti cererea asa cum e descrisa in Noul Cod de Procedura Civila citat mai jos.
Taxa de timbru e jumatate din cea platita pentru judecata fondului dar nu mai putin de 20 lei
(OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru) citat si mai jos
Parerea mea e sa depuneti deja cererea urmand sa depuneti motivele in termen de 30 de zile de la primirea hotararii. Nu au motive sa nu o primeasca si nici nu pot sa incerce „erori postale”
Art. 470: Cererea de apel (NCPC)
(1) Cererea de apel va cuprinde:
a)numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta partilor.....
b)indicarea hotararii atacate;
c)motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza apelul;
d)probele invocate in sustinerea apelului;
e)semnatura.
(2) La cererea de apel se va atasa dovada achitarii taxelor de timbru.
(3) Cerintele de la alin. (1) lit. b) si e) si cea de la alin. (2) sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, iar cele de la alin. (1) lit. c) si d), sub sanctiunea decaderii. Lipsa semnaturii poate fi implinita in conditiile art. 196 alin. (2), iar lipsa dovezii achitarii taxei de timbru poate fi complinita pana la primul termen de judecata la care partea a fost legal citata in apel.
(4) Cand dovezile propuse sunt martori sau inscrisuri nearatate la prima instanta, se vor aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 194 lit. e).
(5) ..... motivarea apelului se va face intr-un termen de aceeasi durata, care curge, insa, de la data comunicarii hotararii.
Art. 480: Solutiile pe care le pronunta instanta de apel
(1) Instanta de apel poate pastra hotararea atacata, situatie in care, dupa caz, va respinge, va anula apelul ori va constata perimarea lui.
(2) In caz de admitere a apelului, instanta poate anula ori, dupa caz, schimba in tot sau in parte hotararea apelata.
Articolul 23 (OUG nr. 80/2013)
(1)Cererile pentru exercitarea apelului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din: .... b)taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani, dar nu mai putin de 20 lei.