Eu propun sa facem un referendum. 2 zile de munca pe saptamana si 5 libere....
si daca aranjam cu grija cele 2 zile de munca..... se nimeresc numa in sarbatori nationale sau religioase. va dati seama ce misto o sa fie?
iar patronii.... sa munceasca ei.. ca de aia sunt patroni.. sa produca si sa plateasca salariile la angajati .. daca nu.. amenda de la 50.000 la 100.000. Eventual expulzarea din tara.... mai face guvernu un imprumut... mai plateste vreo 2 mil de someri si 1 mil de pensionari ...
sa vedem de unde ii da inapoi..... ca salariatii sunt in libere.... productia poa sa astepte.
P.S.. De criza economica e vinovat sf duh.... nu incurajarea unui consum exagerat pe fondul unei productii in scadere..
1. Si cand te gandesti ca statisticile spun ca suntem tara cu cel mai mic numar de zile libere (sarbatori) din Europa!
2. Dar si tara cu cea mai mica productivitate a muncii pe cap de salariat!?
sunt vechi statisticile alea.... au remediat guvernantii discrepanta...
in curand o luam inaintea frantei....
la productivitate ne comparam in continuare cu bulgaria... si cand or sa ne depaseasca gasim noi vreo tara prin africa pe care sa o surclasam..
Problema in Romania este ca sunt votate legi ,semnate de presedinte DAR NU SE RESPECTA !! si patronii trebuie sa
respecte legile IN VIGOARE dar daca GUVERNUL nu le respecta de ce sa le respecte patronii ???Daca mie nu-mi place sa opresc la ROSU -la semafor ma amendeaza . IS tare curios cati patroni sunt amendati ca nu respecta legea .
Nu se da nici o amenda !
Nu inteleg de unde scoateti toate povestile alea din Codul Muncii.
Nu au nici o legatura cu
Patronul te poate chema oricind la munca, si in zi de sarbatoare.
Pentru ziua de 8 iunie, de "Rusalii", ce naiba sarbatoare mai e si asta, patronul iti poate da liber o alta zi ... sau te plateste dublu.
Deci nu se da nici o amenda. Se plateste doar dublu sau se da liber alta data.
1 decembrie-lamurire
Tania D
ni s-a spus ca pentru a a lucra in data de 1 decembrie firma neavand specific de foc continuu trebuie anuntat itm-ul ca sa ni se dea aprobare, daca este asa as ... (vezi toată discuția)
Ziua de pasti
Cristi Cristi
Am o nelamurire zilele de pasti cand nu se lucreaza ma refer aici la cei privati ,sunt platite? Mai pe inteles un patron turc are o firma de croitorie si ... (vezi toată discuția)