avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sanctiune poate primi un angajator daca nu acorda ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sanctiune poate primi un angajator daca nu acorda liber in zilele de Rusalii

Si aici ma refer la ziua de luni 08 iunie 2009, pentru care directorul a zis: " e liber pentru bugetari, noi lucram!"
1. Nu legea e de vina ci cei care nu o respecta.
2. Faceti o sesizare la ITM, in urma controlului veti primi un raspuns scris, iar apoi contactati-ne sa ne spuneti ce masuri a luat ITM.
noi suntem societate de alimentatie publica si codul muncii prevede astfel: 1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 135, precum si la locurile de munca prevazute la art. 136 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

si eu am facut o decizie a administratorului care decide ca in data de 08.06.09 toate departamentele din cadrul societatii vor avea program de lucru normal si vor fi recompensati cu timp liber crespunzator in urmatoarele 30 de zile.

pana aici totul ok, pt ca ziua libera nu li se da decat in pontaj nu si in realitate....asa ca patronu face exact ce vre el

sunt de acord cu dvs nu legea e de vina, insa eu fac o sesizare la itm ca nu mi s-a dat liberul aferent zilei de 08.06.09 dar in pontaj eu voi aparea cu zi libera, ce poate face itm-ul ??
1. Decizia administratorului este legala.
2. Daca nu vi se da liber in urmatoarele 30 de zile faceti o sesizare la ITM. Asta este in competenta lor, sa verifice respectarea Codului mincii si a CCM aplicabil in unitate.
3. S-ar putea, daca este imposibil sa va dea liber, sa va plateasca dublu (adica cu un spor de 100%).
D-le Tudor,

Spuneti ca nu legea e de vina.
Insa eu am alta parere, si anume ca si anume ca baietii astia care ne "conduc" tara au dat legi care favorizeaza la maxim coruptia.
De ce sa mai ma obosesc eu sa fac somatie la ITM cand stiu ca firma are oameni platiti la ITM .
Sa recunoastem, agentiile abilitate sunt corupte la nivel inalt dar la un nivel de inspector itm.

Asadar totul e in zadar.

Alte discuții în legătură

1 decembrie-lamurire Tania  D Tania D ni s-a spus ca pentru a a lucra in data de 1 decembrie firma neavand specific de foc continuu trebuie anuntat itm-ul ca sa ni se dea aprobare, daca este asa as ... (vezi toată discuția)
Ziua de pasti Cristi Cristi Cristi Cristi Am o nelamurire zilele de pasti cand nu se lucreaza ma refer aici la cei privati ,sunt platite? Mai pe inteles un patron turc are o firma de croitorie si ... (vezi toată discuția)
Neplata cuvenita pentru 10 zile freedy freedy Am o nelamurire cu o situatie care se repeta de vreo 3 ani si anume-angajatorul opreste activitatea firmei pe o perioada de circa 8-14 zile timp in care ... (vezi toată discuția)