Traian21 a scris:
Poate ca intr-adevar declararea se face doar in forma scrisa pentru ca „verba volant ...”.
Eu cred ca ...
Argumentele dvs in favoarea mincinosilor din Romania, au fost admise de instante si, in practica judiciara, invocarea faptelor „mai putin adevarate” produce efecte remarcabile.
Admiteti va rog si dreptul de a se exprima al minoritatii care considera minciuna un pericol social. Noi suntem putini si slabi. Protejati-ne, ca ... nu se stie!
Problema D-voastră e că sunteți prea mult influențat de ceea ce se spune prin presă și pe la tv, și nici măcar nu vă dați seama de asta. :)
Justiția se înfăptuiește pe baza unor reguli matematice, inginerești chiar.
Deci nu prea au nici un rost afirmații de genul „eu cred că...”, atunci când e vorba de a evalua posibilitatea obținerii unei anumite soluții în instanță.
Bineînțeles că din punct de vedere moral poate să îmi pară foarte rău dacă ați fost „neîndreptățit” în justiție, dar asta nu e vina nicidecum a sistemului (din care fac parte chiar și judecătorii).
Aceștia aplică, în marea lor majoritate, legea așa cum e.
Despre „mincinoșii din România”, despre „fapte mai puțin adevărate”, despre „minorități care consideră minciuna un pericol social” care vor să fie protejate, poate ar fi mai bine să vorbiți presei, sau pe alt forum dedicat acestor subiecte.
Sunt convins că veți avea mulți susținători. :)
Dar aici, pe acest forum ar trebui să căutați, dacă aveți nevoie, soluții juridice (și nu morale) la problemele D-voastră.
O soluție morală e foarte ușor de dat. Dar una juridică? V-ați gândit la asta? Puteți să fiți satisfăcut oricât de mult vreți de orice fel de soluție „morală” pe care o veți primi pe acest forum, dar dacă soluția juridică este alta, cu ce vă încălzește?
Admit, bineînțeles, „dreptul de a se exprima al minorităților care consideră mincina un pericol social”, dar cu ce le ajută pe aceste „minorități” faptul că eu accept?
Consider că, atâta timp cât acesta este un forum juridic, pentru acele „minorități” trebuie făcut mai mult decât de a le accepta dreptul la exprimare și ar trebui să li se ofere și soluții care să aibă un temei juridic, măcar și pentru faptul că toată această „minoritate” merită cel puțin să știe la ce să se aștepte atunci când vor da piept cu sistemul judiciar și că acesta nu seamănă cu cel care se prezintă la tv.
Cei care nu vor, sau nu pot să înțeleagă acest lucru simplu, sunt liberi să creadă si să aibă propriile convingeri.