Traian21 a scris:
Ne punem de acord asuăpra unor aspecte sau ne revizuim propriile pareri in functie de argumentele celorlati.
Din păcate, în ceea ce privește subiectul acestui topic D-voastră nu ați adus nici un argument în sprijinul părerilor pe care le susțineți și se pare că nici nu vreți să faceți un minim efort de a înțelege argumentele celorlalți.
După cum spuneam, nici dacă ar vrea, un judecător nu ar putea aprecia că susținerea nereală a unei părți din procesul civil poate fi considerată infracțiune, deoarece nu există incriminată o astfel de faptă.
Încadrarea unei fapte într-o infracțiune nu se face după ureche sau după cum i se pare unuia sau altuia că o fi sau nu moral sau etic.
Dacă reclamantul dintr-o cauză civilă vine în fața instanțe cu o susținere nereală nu săvârșește nici o infracțiune. Sancțiunea care i se va aplica va fi respingerea cererii ca neîntemeiată.
Dacă eu, de exemplu vă dau în judecată și vă solicit restituirea unei datorii fictive, nu săvârșesc nici o infracțiune. Sancțiunea care mi se va aplica va fi respingerea cererii ca neîntemeiate cu consecințele pierderii taxei de timbru pe care am achiat-o și obligarea la a vă achita eventualele cheltuieli pe care le-ați făcut cu procesul.
Așa cum s-a spus aici, dacă s-ar merge pe raționamentul D-voastră s-ar ajunge la ceva absurd în sensul că toți cei care pierd procesul, care practic nu-și pot dovedi cererile, deci susțin ceva neadevărat, ar fi infractori.
Chiar nu vă dați seama ce spuneți?