Patrick a scris:
Oricum, atitudinea D-voastră de veșnic nemulțumit de orice lege și de orice din sistemul judiciar nu cred că este una tocmai bună pentru a duce la ceva bun
Trebuie sa fim de acord cu ceva. Acesta este un „for de discutii”, nu for legislativ. Deci purtam discutii, daca se poate civilizate, in legatura cu problemele constatate. Ne punem de acord asuăpra unor aspecte sau ne revizuim propriile pareri in functie de argumentele celorlati. Faptul ca cineva este sau nu avocat, poate sau nu sa impuna legi, nu-l impiedica sa-si spuna parerea si nu-i asigura dreptul de a si-o impune.
Alesii nostri, fac ce vor sau nu fac ce trebuie, pentru ca noi cei care i-am trimis sa dezbata legi, ne-am obisnuit sa fim „tacuti”. Cred ca opinia colectiva rezulta din „cantarirea” opiniilor tuturor. Desigur ca un avocat convins de necesitatea unei modificari in legislatie sau in practica judiciara, are mai multe sanse de a convinge. Daca discuta cu alti oameni, nu cu alt fel de fiinte, lucrurile se pot schimba.
Referitor la judecatori, sper sa fiti de acord ca au depus un juramant pe care ar trebui sa-l respecte. Nu o fac intotdeauna pentru ca sperjurul nu este pedepsit de jurisprudenta romaneasca, iar Dumnezeu are multe alte probleme. Oricum daca unui judecator vadit partinitor sau care se crede mai presus de lege, „ii moare cainele”, justitiabilul nedreptatit nu va avea nici o alinare la „revolta” sa intemeiata.
Tacerea, incurajeaza perpetuarea si extinderea faptelor imorale sau ilegale. Complicitate, ... adica.