avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte

In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din anul 1940 asa cum am aratat ei in chemarea in judecata . Asa au declarat si martorii , vecinii de 70 de ani care acolo au locuit . Acum : pentru faptul ca piritii au mintit in scris afirmind mincinos cele de mai sus , se pot lua masuri ? M-au purtat trei ani prin jnudecatorie cu minciunilea astea .
Patrick a scris:
Bineînțeles că din punct de vedere moral poate să îmi pară foarte rău dacă ați fost „neîndreptățit” în justiție, dar asta nu e vina nicidecum a sistemului (din care fac parte chiar și judecătorii).nAceștia aplică, în marea lor majoritate, legea așa cum e
.
V-as spune inutil ca tocmai aplicarea legii (asa cum e) e problema. Normal ca accept incercarea de a devia perceptia de la intrebarea: daca in cele scrise sau spuse in instanta, justitiabilul a inlocuit adevarul cu o gogonata (sau l-a ascuns); spre intrebarea: daca a declarat ceva sau doar a facut o cerere. Daca judecatorul nu baga de seama va admite ca pe cerere nu scrie „declaratie” si deci nu se incadreaza in litera legii privind falsul in declaratii.

In cazul meu putem pune textul de lege fata in fata cu hotararea si veti vedea usor cum s-a inversat dispozitia legii. In fapt nu cred, sunt absolut convins, ca am fost nedreptatit, tocmai prin incalcarea legii (nu mult - s-a inlocuit „da” cu „nu”).

In cazul intrebarii de fata, aveti dreptate: daca judecatorul presupus profesionist de buna-credinta retine minciuna ca baza pentru hotararea sa, ... ii permite legea.

Eu am doar dreptul „sa cred” (sau sa fiu convins-cui ii pasa?) ca nu si-a respectat obligatia de a face demersurile necesare pentru a afla adevarul. Si mai am dreptul sa cred ca nu e normal ca legea sa devina o simpla scula, pe care o folosim cand vrem si daca vrem.

Interesul nostru, al tuturor, este ca nimeni sa nu ascunda adevarul. Daca legea nu permite judecatorului sa elimine minciuna, avem un parlament care il poate ajuta si destui profesionisti in drept de buna-credinta care sa-l sesizeze. Nu vad dece acest sit n-ar fi o cale de a stimula gasirea unei solutii!
da . Repet intrebarea de la care a pornit toata aceasta discutie : piritii u declarat in INTIPINARE-CERERE RECONVENTIONALA faptul ca au duficat intreaga cladire . In acea cladire m-am nascut , am copilarit. Martorii - vecini gard-in gard , au declarat faptul ca ei cunosc cladirea in forma actuala de 70 de ani . Intrearea este daca acesti mincinosi pot fi trasi la raspundere . Am uitat sa spusn ca si expertiza tot asa a spus - 70 de ani , iar acestia au cerut atribuirea intregului imobil deoarece l-ar fi edificat . Nu este penal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
ContSters338989, utilizator
liclic1974 a scris:
Intrearea este daca acesti mincinosi pot fi trasi la raspundere

Dupa cum constatati, pe acest sit, avem pareri diferite asupra intrebarii daca: afirmatia neadevarata facuta in fata instantei de judecata, este sau nu fapta penala. Parerea mea, diferita de a celorlalti, este ca DA. Instanta in temeiul rolului sau activ in stabilirea adevarului ar fi trebuit sa sesizeze minciuna. Colegii de dezbateri spun ca judecatorul nu are dreptul sa constate asta.
In opinia mea, pentru lamurire, faceti plangere penala adresata Parchetului ! Ei va vor spune, sper, in limba romana, daca textul de lege privind „falsul in declaratii” se refera si la cei care-i mint pe judecatori sau numai la cei care scriu „declaratii”. Textul exact, concret si actualizat al definitiei legale vi l-a postat d-l Patrick.
Textul partial citat de mine era din codul penal valabil in 2004. L-am citat pentru ca bunicul meu spunea: „Legea nu e proasta. E o carte. E prost cel care o interpreteaza!” Inca sunt convins ca judecatorul putea sa o aplice, dar „practica judiciara romaneasca”.....?!
Poate si practica judiciara se va adapta la necesitatea aflarii adevarului, daca demersul dvs va avea succes. Multa bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
ContSters336364, utilizator
da. am inteles . este la latitudinea judecatorului . in sedinta urmatoare , am sa scot in relief toate cele declarate in scris de catre piriti . sa faca judecatorul ce vrea . eu nu ma mai complic cu plingeri la parchet . sincer sint satul pina in git de toata magaria . oricum nici an=vocatii 9 a avut patru pina acum ) nu sunt mai prejos . nu stoiu ce fel de avocatura fac unii , dar atinci cind intri in cirdasie vadit cu mincinosii , asta nu mai este avocatura , poate sa spuna oricine , orice . m-am lamurit cam cum sta treaba prin judecatorii.......ca sa nu spun mai multe . ma multumesc cu faptul ca termin partajul asta si...macar scap de panaramele astea . Multumesc pentru efortul depus . :D
Nu sunteti singurul dezgustat. V-as sugera totusi sa faceti plangerea la Parchet, chiar daca, aproape sigur, va da NUP, pe motiv ca judecatorul ....bla, bla
Bafta !

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)