avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte

In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din anul 1940 asa cum am aratat ei in chemarea in judecata . Asa au declarat si martorii , vecinii de 70 de ani care acolo au locuit . Acum : pentru faptul ca piritii au mintit in scris afirmind mincinos cele de mai sus , se pot lua masuri ? M-au purtat trei ani prin jnudecatorie cu minciunilea astea .
Legal este sa prezentati instantei, acuzatiile si dovezile, asa cum ati spus. Incercati sa fiti calm, concis si civilizat, pentru ca asa prevede legea.
Daca pana acum n-a observat ca afirmatiile sunt neadevarate, mi-e greu sa cred ca va auzi ce spuneti, chiar daca va parea ca asculta. Daca respectati legea aveti o sansa. Daca folositi expresii jignitoare si incercati sa-l obligati pe judecator nu aveti niciuna. El e mult mai liber ca dvs si nu are cine sa-l oblige ...in afara propriei constiinte
asa fac va tin la curnt . pe 15 am infatisarea
Traian21 a scris:

Confundati pretentiile nefondate, cu sustinerea unor neadevaruri si cu ascunderea adevarului. Nu acceptati ca sperjurul (nerespetarea juramantului de catre un judecator, un medic, un martor, un ....) prezinta pericol pentru societate.


Sunt foarte curios cum faceți D-voastră această distincție.
Cum deosebiți „pretențiile nefondate” de „susținerea unor neadevăruri”? :)

O pretenție nefondată poate fi adevărată, sau orice pretenție nefondată este un neadevăr? Adică dacă se pronunță o hotărâre definitvă prin care acea pretenție este declarată ca nefondată, ar putea aceasta să fie adevărată?

Despre sperjur ce să spun? Cine jură cu privire la ceea ce declară, iar apoi declară neadevărat, săvârșește sperjur.
Doar că nici o parte din procesul civil nu jură, deci nu poate săvârși sperjur.
Infracțiunea respectivă poate fi săvârșită doar de martor, deoarece acesta depune jurământ și de interpret sau expert, deoarece așa spune legea.

Jurământul judecătorului se referă la altceva și nu la ceea ce declară una sau alta dintre părțile dintr-un proces.

În altă ordine de idei, părerile D-voastră ar putea fi interesante, dar nu au nici un suport juridic. Poate ar tebui să încercați să vă impuneți punctul de vedere pe vreun forum de dezbateri politice, sau filozofice.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Patrick_, utilizator
cred ca este o MARE DIFERENTA intre a cere ceva care exista si la care te referi corect , si la o cerere formulata in urma unei minciuni : adica ceri ceva pe care pretrinzi ca l-ai edificatCam asta este diferenta cred eu...
Deci dacă ceri ceva, iar prin hotărâre judecătorească nu-ți este dat acel lucru concret pe care-l ceri, nu ceri ceva ce nu e adevărat, adică ceva la care nu ai dreptul?

Dacă vă dau în judecată și vă cer o sumă de bani pentru că, eu cred că mi-o datorați, cum e? E o cerere neîntemeiată sau o cerere mincinoasă?

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)