avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte

In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din anul 1940 asa cum am aratat ei in chemarea in judecata . Asa au declarat si martorii , vecinii de 70 de ani care acolo au locuit . Acum : pentru faptul ca piritii au mintit in scris afirmind mincinos cele de mai sus , se pot lua masuri ? M-au purtat trei ani prin jnudecatorie cu minciunilea astea .
si una si alta
Patrick a scris:
Jurământul judecătorului se referă la altceva și nu la ceea ce declară una sau alta dintre părțile dintr-un proces.

Nu va fie teama ca nu-i va pedepsi nimeni nici daca s-a dovedit ca luau mita cu vagonul. Stiti ca d-l Costiniu are o pensie de 16 ori mai mare ca a mea, profeseaza ca avocat si .... Sa va dau exemple din „judecatile” domniei sale, ca sa intelegeti ca nu si-a respectat juramantul depus ca judecator? Daca era remarcat din timp nu s-ar fi creat o retea de trafic (de influenta) asa bine organizata.
Marturia mincinoasa e doar un caz de sperjur, pedepsit in Romania. Restul nu. Ce rost are depunerea juramantului, daca nimeni nu e obligat sa-l respecte?
Printr-o cerere in judecata, vreau ca judecatorul sa hotarasca daca am dreptate sau nu. Cand fac afirmatii neadevarate, sau ascund adevarul, cu scopul de a obtine foloase pentru mine sau altcineva, distrug „increderea publica”. (Daca stiu ca oricine poate minti fara teama, in cine mai pot avea incredere?)
Intr-adevar minciunile scrise sau spuse la interogatoriu sau .... cu alte ocazii intr-o cauza, nu sunt pedepsite. Fara pedeapsa, nu exista teama de a minti; iar cantarind minciuni, nu facem justitie.... Poate afaceri, filozofie sau politica
Problema nu e daca: legea exista sau nu, daca pedepseste sau nu o fapta.
Nu politic sau filozofic, ci strict juridic (folosind stiinta dreptului) vi se pare admisibila in justitie, ignorarea adevarului? Daca admiteti ca NU, discutam daca putem aplica o lege existenta sau facem una noua. Daca sustineti ca DA, nu avem despre ce discuta
mai facem pe dracu"" s-a ales prafu "..........:))
Daca partea in procesul civil face afirmatia mincinoasa in cadrul raspunsului la o intrebare din interogatoriu, si neadevarul celor afirmate in raspuns poate fi dovedit cu inscrisuri, fapta sa poate fi incadrata in infractiunea de marturie mincinoasa? Care este obligatia legala a judecatorului civil in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
godspeed, utilizator
Judecătorul nu are nici o obligație sau nu obligația la care va gândiți dvs aceea de a constata,de a trimite dosarul ,, în penal"etc.Dvs puteți formula o plangere penala dar pierdeți timp degeaba...

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)