avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... valabilitate legi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

valabilitate legi

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine :
Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ,repartitoare de costuri pentru caldura si apometre in fiecare ap. Presedintele asociatiei nu vrea sa tina cont de nicio lege. HG, sau reglementare a ANRSC , privind defalcarea cotei din factura de gaz pentru apa calda si caldura, pentru calculul consumurilor individuale si comune, motivand ca toate aceste legi si reglementari se refera exclusiv la sistemul public de furnizare a energiei termice,(la termoficare) nu la centrale proprii ,ca in cazul nostru.
Si inca ceva , in luna martie a luat hotarirea sa opresca caldura, motivand ca legea care functioneaza pentru Radet nu este valabila si pentru cazul nostru. Chiar nu exista nicio reglementare valabila si pentru asociatiile cu centrala termica proprie? Suntem la bunul plac al unui grup de proprietari care nici nu locuiesc in bloc , si astfel doresc sa minimizeze costurile.? Dati- mi va rog o sugestie, ce putem face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:05, 11 Iunie 2009
Defalcarea consumului de gaz pentru apa calda nu a fost decisa de AG ci de firma care ne face calculul pentru repartitoarele de costuri,de aceea sunt discutii, pentru ca nu am hotarit noi acest lucru.Firma a motivat ca aceasta este legea si ei nu fac altfel.
In perioada nov.2008-martie 2009 pretul unui mc de apa calda a variat intre 26 ron si 18 ron.Dupa parerea mea o suma foarte mare.
1. Daca se ia in calcul pentru 1 mc de AC pretul 1 mc de AR + costul agentului termic pentru incalzirea lui, acest 1 mc de AC nu poate depasi 10 RON. Si-asa este foarte mult.
2 Daca se ia in considerare numai agentul termic pentru incalzirea 1 mc AC poate costa un maxim 5-6 RON. O limita maxima cu mare generozitate.
Acest calcul este valabil pentru AC livrata de RADET. Si daca faceti o comparatie cu conditiile Dv. de la bloc puteti lesne observa diferenta de cost.
Totusi e de luat in considerare si faptul ca agentul termic pentru Bucuresti este inca subventionat de guvern.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
elga50, moderator
Ce are subventionarea cu variatia pretulului/mc ? Normal ar trebui sa fie acelasi pret,deoarece pt incalzirea unui mc de apa la o anumita temperatura...consumul de combustibil este constant.
elga50 a scris:

... Si-asa este foarte mult.
Totusi e de luat in considerare si faptul ca agentul termic pentru Bucuresti este inca subventionat de guvern.

Oricum e mult. O centrala mica cu traseul instalatiilor scurt ar trebui sa aiba un randament mult mai bun. Ceva nu- i in regula
Se poate verifica consumul carburanti/mc apa incalzita la temperatura de livrare a apei calde

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera cmpanait cmpanait As dori sa aflu cum se procedeaza cu repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera, in conditiile in care imobilul are centrala de bloc ... (vezi toată discuția)