avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

Buna ziua tuturor

Eu lucrez doar de cateva luni pe pozitia de consilier juridic, intrebarea mea este: as dori sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici este nevoie de 2 ani experienta?

multumesc frumos celor care ma ajuta
Un avantaj al inscrierii si al efectuarii stagiului (finalizat prin promovarea examenului de definitivat) l-ar putea constitui accesul in profesia de avocat.
Legea de aprobare a OUG 159/2008 (care se afla inca in dezbaterea Camerei Deputatilor) se pare ca va prevedea ca accesul in profesia de avocat ca avocat definitiv sa fie posibila fara realizarea stagiului in aceasta profesie daca cel care a promovat examenul de admitere in profesia de avocat: (i) a fost definitivat in profesia juridica anterioare prin examen si (ii) are o vechime in profesia de consilier juridic de minim 5 ani. Daca legea de aprobare a ordonantei va fi adoptata in forma asta atunci definitivarea prin examen in profesia de consilier juridic (ceea ce presupune si efectuarea stagiului) ar putea sa te ajute in viitor.
OBLIGATIVITATEA INSCRIERII IN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI MI SE PARE ABUZIVA SI SOCIETATILE ASTEA CONSTITUITE SUB FORMA DE ASOCIATI SUNT NNISTE FABRICI DE BANI, NE OBLIGA SA COTIZAM DAR NU AVEM ABSOLUT NICI O FACILITATE. CHIAR NIMENI NU SE INTREABA UNDE MERG BANII STRANSI DI N COTIZATIE?
DESPRE OBLIGATIVITTAE POT SA SPUN CA, DEPINDE DE JUDECATOR DE PATEA ADVERSA PTR CA SUNT MULTI JUDECATORI CARE NU SUNT CURIOSI DACA CONSILIERUL JURIDIC ESTE SAU NU INSCRIS IN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDIC, INSA IPARTEA ADVERSA POATE SA SPUNA IN INSTANTA CA CONSILIERUL JURIDIC NU ESTE INSCRIS IN CCJ SI ATUNCI JUDECATORUL NU-L MAI LASA SA REPREZINTE IN INSTANTA SOCIETATEA (AU FOST CAZURI).
sm23 a scris:

OBLIGATIVITATEA INSCRIERII IN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI MI SE PARE ABUZIVA SI SOCIETATILE ASTEA CONSTITUITE SUB FORMA DE ASOCIATI SUNT NNISTE FABRICI DE BANI, NE OBLIGA SA COTIZAM DAR NU AVEM ABSOLUT NICI O FACILITATE. CHIAR NIMENI NU SE INTREABA UNDE MERG BANII STRANSI DI N COTIZATIE?
DESPRE OBLIGATIVITTAE POT SA SPUN CA, DEPINDE DE JUDECATOR DE PATEA ADVERSA PTR CA SUNT MULTI JUDECATORI CARE NU SUNT CURIOSI DACA CONSILIERUL JURIDIC ESTE SAU NU INSCRIS IN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDIC, INSA IPARTEA ADVERSA POATE SA SPUNA IN INSTANTA CA CONSILIERUL JURIDIC NU ESTE INSCRIS IN CCJ SI ATUNCI JUDECATORUL NU-L MAI LASA SA REPREZINTE IN INSTANTA SOCIETATEA (AU FOST CAZURI).

:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea regulamentului de psotare pe forum se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
sm23 a scris:

As vrea sa cunosc un astfel de caz....
La naiba.... nu iti trebuie facultatea de drept ca sa stii ca societatea o poti reprezenta in instanta si fara a fi consilier juridic.... terminati cu aberatiile ....
Zolic,

tu esti consilier juridic. Normal ar fi sa ii aprobi.

Am inteles ca va fi posibil, conform noii legi (in stadiu de proiect)
[ link extern ]

toti consilierii vor avea cabinete individuale si vor putea reprezenta si persoane juridice in cauze civile si penale.
vor avea aceleasi drepturi ca avocatii.

Foarte bine.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)