avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

Buna ziua tuturor

Eu lucrez doar de cateva luni pe pozitia de consilier juridic, intrebarea mea este: as dori sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici este nevoie de 2 ani experienta?

multumesc frumos celor care ma ajuta
nu se poate deschide link-ul trimis de dvs. Dar ar fi un lucru extrem de bun daca intr-adevar acest proiect de lege va deveni realitate...
si ca si persoana fizica te poti reprezenta singur in instanta, fara a avea nevoie de un reprezentant absolvent al facultatii de drept. noi vorbim despre una tu despre alta
sunt cat se poate de acord cu unul din colegii care s-au aratat revoltat de obligativitatea inscrierii in "cooperativa" CCJ. adica sa fiu scuzat, dar in tzara asta nesimtzirea nu mai are limite...adica eu gigel si costel ne facem o asociatie vorba lu' Vanghelie "pa persoana fizica" si pt ca suntem noi jmecheri si baietzi umblatzi, facem un proiect de lege cum ca toti cei care au facut faculta pe banii lor, si-au gasit joburi pe efortul lor, platesc impozite din salariile lor, isi cauta resurse profesionale pe propria chletuiala etc etc, de acu tr sa cotizeze la cooperativa daca mai vor sa aiba un drept pe care oricum il au deja......#-o sincer nu pot califica aceasta atitudine. SUNT de acord cu normarea si ordonarea profesiei, cu un corp profesional nu gen barou ci sa zicem federatie a asociatiilor, cu asigurari profesionale etc, dar ce se incearca acum este sincer FURT legiferat....este ca si pe vremea Fanariotilor, nu exista nici o diferenta si este atat de penibil.....nu stiu daca ati observat, dar obligatia mea de a ma inscrie nu este corelata cu nici un fel de obligatii din partea asociatziei lu' peshte...asa-i usor sa iti iei Q7. Eu unul nu sunt membru de asociatie, nici un judecator nu mi-a cerut sa imi atest astfel calitatea. nu m-am inscris in CCJ pt ca exact cum observa un coleg, este un trenuletz de facut bani si nimik altceva.
Cat despre cabinete de consultanta....in primul rand legea asa nu va trece NEVER EVER, cred ca este bine ca nimeni sa nu isi faca iluzii ... au fost nenumarate incercari soldate toate, fara exceptie cu "esece" notabile. eu unul cred ca acele referintze sunt acolo de "zaharel". fondul problemei este strangerea de cotizatii. dar oameni buni, la ce va tr cabinetele astea care au devenit o obsesie deja, de ce credeti ca daca ati avea dreptul sa le avet ar merge mai bine lucrurile? nu ati vazut destui avocati cu cabinete muritori de foame? ca eu da....este o himera, singurul lucru care ajuta este ca fi activ si profesionist si nimeni nu iti interzice sa ai mai multi angajatori...nimeni, si daca nu ii gasesti fara cabinet nu stiu zau daca ii gasesti cu cabinet si in plus mai ai si cotizatie de platit.

sa auzim numai de bine
Si ce vrei sa faci zolic?
te inscrii in barou?

Proiectul de care vorbesc eu este Înregistrat la Senat pentru
dezbatere cu nr.b271/2009
(adresa nr.bpi374/20/05/2009)

[ link extern ]

Pentru cei care nu vad link-urile, mergeti la www.senat.ro , apasati
butonul "procesul legislativ"
apoi in cimpul "cuvinte in titlu" scrieti "consilier juridic".
Vor aparea toate Proiectele de legi, inclusiv cel de care vorbeste zolic.

Alberto Kurtyan
ariam a scris:

Legea de aprobare a OUG 159/2008 (care se afla inca in dezbaterea Camerei Deputatilor) se pare ca va prevedea ca accesul in profesia de avocat ca avocat definitiv sa fie posibila fara realizarea stagiului in aceasta profesie daca cel care a promovat examenul de admitere in profesia de avocat: (i) a fost definitivat in profesia juridica anterioare prin examen si (ii) are o vechime in profesia de consilier juridic de minim 5 ani. Daca legea de aprobare a ordonantei va fi adoptata in forma asta atunci definitivarea prin examen in profesia de consilier juridic (ceea ce presupune si efectuarea stagiului) ar putea sa te ajute in viitor.

O prostie. In varianta initiala consilierul juridic cu 2 ani vechime devenea definitiv prin efectul legii, fara examen. Acum se creeaza o noua discriminare a consilierilor juridici cu vechime, care nu au sustinut un examen de definitivat.

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)